Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!joi, 3 mai 2018

START UP BANAT - MySMIS 103886


Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de beneficiar, și Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului din Timișoara (AIMMAIPET), în calitate de partener, anunță Campania de promovare a proiectului START UP BANAT (POCU/82/3/7103886), proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, în localitatea Reșița, în data de
05 mai 2018, sala de ședințe a Palatului Administrativ, etajul 1, cu începere de la ora 13.00.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea antreprenoriatului și a inițiativelor antreprenoriale din mediul urban al regiunii Vest, pe o perioadă de 3 ani. Valoarea totală a proiectului este de 8.922.024,52 lei, din care 7.425.652,82 lei contribuție UE și 1.248.657,08 lei contribuție națională. Proiectul va fi implementat în Regiunea Vest, respectiv în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, în perioada 11.01.2018 - 10.01.2021

În ceea ce privește rezultatele, proiectul își propune minimum 72 locuri de muncă nou-înființate. De asemenea, 300 de persoane vor beneficia de formare antreprenorială și vor fi finanțate 36 de întreprinderi, cu sume de până la 40.000 de euro.

Proiectul abordează integrat înființarea de noi afaceri, asigurând toate etapele necesare:
-  informarea potențialului antreprenor cu privire la oportunitățile oferite de cariera antreprenorială;
- formare în domeniu și asistență în elaborarea planului de afaceri;
- selecție a celor mai bune 36 de idei de afaceri în cadrul unei competiții deschise publicului larg;
- subvenționarea celor mai bune 36 de planuri de afaceri;
- asistență, consultanță și monitorizare a afacerii în cadrul centrului de sprijin pentru afaceri.

Detalii suplimentare privind grupul țintă, condițiile de eligibilitate și etapele care trebuie parcurse pentru a intra în proiect pot fi găsite aici: https://startupbanat.projects.uvt.ro/

Proiect cofinanțat din FondulSocial Europeanprin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020.

Tot în cadrul acestei întâlniri vom prezenta si oportunitățile de finanțare ale partenerului genția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului din Timișoara (AIMMAIPET), START UP NATION 2018, PROGRAMUL COMERȚ și PROGRAMUL MICROINDUSTRIALIZARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu