Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 21 mai 2018

Se recrutează tineri/tinere pentru a deveni subofițer prin absolvirea cursului de formare a subofițerilor


Ministerul Apărării Naționale prin Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin recrutează tineri/tinere pentru a deveni subofițer prin absolvirea cursului de formare a subofițerilor în activitate (calea indirectă de formare).

1.  Până la 24.05.2018 au loc înscrieri pentru:
- construcții – 20 locuri
         - Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat
         - Vârsta maximă cel mult 40 de ani împliniți în 2018.

2.  Până la 09.06.2018 au loc înscrieri pentru:
- sanitar – 74 locuri
         - Studiile civile necesare: să fie absolvenți ai învățământului liceal/postliceal sau universitar de licență de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituției de învățământ și să dețină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sau să facă dovada deținerii acestor documente la data concursului de admitere
         - Vârsta maximă cel mult 40 de ani împliniți în 2018.

3.  Până la 21.06.2018 au loc înscrieri pentru:
- muzici militare – 40 locuri
          - Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat; dovada competențelor de specialitate se va face în cadrul probelor de concurs.
          - Vârsta maximă cel mult 40 de ani împliniți în 2018.

- auto si mecanic conductor TAB – 125 locuri ( este obligatorie deținerea permisului de conducere categoriile B și C)
- geniu – 22 locuri ( este obligatorie deținerea permisului de
conducere categoriile B și C)
- administrație – 10 locuri (concursul din 03.09.2018)
- apărare CBRN – 5 locuri
- infanterie – 50 locuri
- cercetare – 36 locuri
- artilerie și rachete – 30 locuri
- poliție militară – 36 locuri
- comunicații – 70 locuri
            - Studiile civile necesare: cel puțin învățământ liceal cu diplomă de bacalaureat
            - Vârsta maximă cel mult 40 de ani împliniți în 2018

*Toate criteriile de recutare sunt postate la adresa: https://goo.gl/YP8Hkv
*Probele de selecție sunt psihologice și fizice și sunt postate la
adresa: https://goo.gl/BWzEsi
Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, cei interesați
trebuie să se prezinte la Biroul informare-recrutare din cadrul
Centrului Militar Județean Caraș-Severin, din Reșița, strada Sportului
nr.4 luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.30-16.30, iar marți
între orele 10.30-18.30, tel.0255.211115, 0355.404052, 0744.329780,
e-mail:cmj.carasseverin@gmail.com sau pe pagina de facebook: Centrul
Militar Județean Caraș-Severin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu