Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 21 mai 2018

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin lansează „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

În perioada 21-25 mai a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş – Severin va derula prima ediție din acest an a evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Evenimentul constă în organizarea, în acest interval de timp, a unei suite de activităţi informativ - preventive în vederea promovării susținute a mesajelor instituționale prin diseminarea către publicul larg a unei game cât mai ample de teme preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.
Această manifestare are un caracter unitar, la nivelul întregului județ, după următorul calendar:
-       21 mai – activități dedicate prevenirii delincvenței juvenile,
-       22 mai – activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor
-       23 mai – activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului;
-       24 mai – activităţi dedicate prevenirii violenței în familie;
-       25 mai – activităţi dedicate siguranţei rutiere.
Ca şi în anii precedenţi, activitățile din cadrul acestui demers preventiv sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.
Devenit deja tradiţional, evenimentul a reuşit de-a lungul timpului să genereze o reacţie pozitivă din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare şi a conștientizării necesităţii implicării, în mod activ, la menţinerea gradului de siguranţă pe care ni-l dorim.
COMUNICAT DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu