Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 2 mai 2018

Recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, cu sediul în municipiul Reșița, B-dul A. I. Cuza, nr. 40, jud. Caraș-Severin, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară în perioada următoare activităţi specifice de recrutare a candidaţilor pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului necesar Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea
2018 și ianuarie 2019, respectiv Academia de Politie “A.I. Cuza” București, Şcolile de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina și “Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca, precum și pentru unitățile de învățământ ale SRI și ale MApN care pregătesc personal pentru nevoile Ministerul Afacerilor Interne.
Înscrierile se fac personal, pe baza cărții/ buletinului de identitate la sediul inspectoratului, în zilele de luni până joi, între orele 09.00-11.00 şi 13.00-15.00, până la data limită:
-         25 mai 2018 (pentru candidaţii care optează pentru instituțiile de învățământ superior ale M.A.I., M.Ap.N. şi S.R.I., precum şi pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.Ap.N.);
-         15 iunie 2018 (pentru candidaţii care optează pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I.) în sesiunea august 2018;
-         23 noiembrie 2018 (pentru candidaţii care optează pentru unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I.) în sesiunea ianuarie 2019.

            Detalii cu privire la:
-         înscrierea și desfășurarea examenelor,
-         cifrele de școlarizare aprobate pentru sesiunea 2018,
-         condiţii şi criterii specifice privind recrutarea candidaţilor,
-         componența  dosarului de recrutare al candidatului,
-         modelele cererilor de înscriere, declaraţia de confirmare a luării la cunoștinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, condiţiile de organizare a concursului și măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora, precum și acordul pentru efectuarea verificărilor,
se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin (nr. de telefon 0255502116, 0255502114) sau de pe pagina de internet a inspectoratului, www.cs.politiaromana.ro.
    
După înscrierea candidaților Serviciul Resurse Umane eliberează o adresă către Centrul Medical Judeţean Caraș-Severin unde se realizează examinarea medicală care constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Aceasta se concretizează prin completarea fişei medicale-tip.

Evaluarea psihologică se realizează la nivelul I.P.J. Caraș-Severin, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I., potrivit planificării care va fi adusă la cunoștința candidaților la avizierul unităţii și prin intermediul paginii de internet www.cs.politiaromana.ro împreună cu tabelul privind candidaţii programaţi la testare, data şi ora examinării, documentele şi materialele necesare, locul de desfăşurare al acesteia, precum şi rezultatele testării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu