Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 15 mai 2018

Instruirea inspectorilor de muncă


Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a fost instituția nominalizată de către Inspecția Muncii pentru a organiza una din cele 4 sesiuni de instruire, conform metodologiei de implementare a Acțiunii de instruire a inspectorilor de muncă cu atribuții în domeniul supravegherii pieței din inspectoratele teritoriale de muncă, cu privire la aspecte și bune practici la nivel european (Acțiunea nr. 20 din Programul cadru al Inspecției Muncii pe anul 2018).
Astfel că, la Băile Herculane, în zilele de 10 și 11 mai 2018, grupul local de lucru constituit din reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, a fost responsabil cu derularea acestei acțiuni la care au participat inspectorii de muncă cu atribuții în domeniul supravegherii pieței. Alături de reprezentanți ai Inspecției Muncii la acțiunea de instruire au participat 23 inspectori de muncă din județele: Timiș, Hunedoara, Arad, Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt, Sibiu, Alba și Caraș-Severin.
În cadrul acțiunii de instruire au avut loc prezentări teoretice ale noilor prevederi legislative, realizându-se totodată și un schimb de experiență între inspectori în ceea ce privește aplicarea celor mai bune practici în activitatea specifică curentă, aspecte ce vor contribui la o aplicare cât mai unitară a legislației și la o eficientizare a acțiunilor de control.
În motivarea acestei acțiuni stă faptul că România trebuie să realizeze o monitorizare activă a produselor care circulă pe piața internă și în special a produselor care sunt introduse pe piața unică din țările non-UE (de ex. China, Rusia, Ucraina, etc.), iar în ultima perioadă la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate sau urmează a fi adoptate o serie de acte legislative care au un impact asupra activității de supraveghere a pieței desfășurată de Inspecția Muncii. Aceste acte vin să înlocuiască reglementări anterioare transpuse deja în legislația națională sau sunt acte complet noi. Datorită aderării la UE, țara noastră are obligația de a transpune legislația nou apărută la nivelul Uniunii Europene în legislația națională.
           COMUNICAT DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu