Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 30 mai 2018

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera

Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – I.T.P.F. Timişoara au confiscat 54 kilograme de peşte, diferite specii, pe care mai mulți cetăţeni români l-au prins cu plase de pescuit confecționate artizanal .


         În data de 28.05.2018, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II au depistat opt persoane care desfășurau activități de pescuit cu plase confecționate artizanal (jiganițe) ce obturau canalul ce face legătura între Dunăre și balta adiacentă fluviului Dunărea.
          Persoanele în cauză au declarat că nu au pescuit cu undițele, iar peștele  prins era destinat pentru hrana proprie. În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au descoperit cantitatea de 54 kilograme  de pește, în stare proaspătă.
         Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale autorizate conform prevederilor legale, urmând să fie eliberat în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea, deoarece era viu și sub dimensiunile legale.
           În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peștelui.
           
Substanţe interzise confiscate la PTF Moravița
        
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita- I.T.P.F. Timişoara, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit şi confiscat 110 comprimate RIVOTRIL, substanţe aflate sub control naţional, pe care o femeie intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 29.05.2018, în jurul orei 13:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a intra în ţară o persoană de sex feminin, A. M., în vârstă de 53 de ani, cetăţean sârb, pasager într-un microbuz marca Renault, înmatriculat în România.
 În urma controlului efectuat asupra bagajelor femeii, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, 110 comprimate RIVOTRIL, substanță activă ce conține CLONAZEPAM, aceasta fiind substanţă aflată sub control naţional, înscrisă în tabelul III din Legea 339/2005. Femeia a declarat că tabletele îi aparțin și le folosea pentru uz propriu, neavând cunoștință că sunt interzise pe teritoriul României.
         Comprimatele au fost reţinute de lucrătorii Biroului Vamal Moraviţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de introducere în ţară de droguri de risc, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu