Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 29 mai 2018

Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară, pentru data de 30.05.2018


        
D I S P O Z I Ţ I E
de convocare a Consiliului Judeţean  Caraş-Severin în şedinţă ordinară pentru data  de  30 mai 2018

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;
În temeiul prevederilor art. 94 alin. (1) şi (3) şi ale art. 106 alin. (1)  din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată în anul 2007, cu modificările şi completările ulterioare,
D I S P U N:
 Art.1. Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară,  pentru data de 30.05.2018, ora
12.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu următoarea ordine de zi:
1.Proiect de hotărâre de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Județean nr. 2/09.01.2018 privind utilizarea excedentului bugetului local al Județului Caraș-Severin rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2017, pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, pe anul 2018, modificată și completată.
2.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Județului Caraș-Severin, pe anul 2018.
3.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 43/16.02.2018 privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin și a bugetelor de venituri şi cheltuieli  ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin sau finanţate de către acesta, pe sursa A, pe anul 2018, modificată.
            4.Proiect de hotărâre privind aprobarea graficului de lucrări de reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare drumuri şi poduri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în anul 2018-lucrări în continuare.
5.Proiect  de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu privind asigurarea contribuției financiare în cuantum de 10% din valoarea echipamentelor medicale de screening auditiv ce vor fi achiziționate de către Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr. 1 la  Acordul de Cooperare încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Caraș-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraș-Severin, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reșița, prin Consiliul Local al Municipiului Reșița și Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Văliug, prin Consiliul Local al comunei Văliug, în vederea  dezvoltării domeniului schiabil din zona Semenic-Crivaia, precum și a turismului pentru practicarea schiului şi a altor sporturi de iarnă, înscrise în strategia națională de promovare și dezvoltare turistică, aprobat prin  Hotărârea Consiliului  Județean Caraș-Severin nr. 194/20.09.2017.
7. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Actului constitutiv al SC SCHILIFT SRL, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Caraș-Severin nr.163/2005, cu modificările și completările ulterioare.
            8.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.87/26.04.2018  privind aprobarea  organigramei, a statului  funcţiilor de demnitate publică şi a statelor de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin.
9 Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea  Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.148/27.07.2017 privind aprobarea organigramei si a statului de funcţii ale Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş- Severin.
   10.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.144/27.07.2017 privind aprobarea organigramei şi a statelor de funcţii ale Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, cu modificările ulterioare.
11.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 229/23.10.2017 privind aprobarea  planului de ocupare  a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al  Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Judeţului Caraş-Severin și al Direcţiei de Drumuri Județene  Caraş-Severin, pentru anul 2018.


12.Proiect de hotărâre privind darea în administrarea temporară Consiliului Local Ciclova Română a tronsonului de drum județean DJ 571J Ciclova Română, din intravilanul comunei Ciclova Română de la Km 4+830 la Km 8+200, aflat în domeniul public al Județului Caraș-Severin și în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
13.Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu în vederea preluării unor bunuri imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al Județului Caraș-Severin și în administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin
14. Proiect de hotărâre pentru modificarea  anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean nr.39/27.02.2014 privind modificarea Programului de transport public judeţean  de persoane realizat prin curse regulate pentru traseele din judeţul Caraş-Severin, pentru perioada 01.01.2014-30.06.2019, cu modificările și completările ulterioare.
15.Proiect de hotărâre  privind atribuirea  și eliberarea unor licenţe de traseu pentru servicii de transport public judeţean de persoane  prin curse regulate speciale în judeţul Caraş-Severin.
            16.Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de analiză și acoperire a riscurilor al județului Caraș-Severin, reactualizat  pentru anul 2018.
            17.Proiect de hotărâre  privind neexercitarea de către Județul Caraș-Severin, prin Consiliul Județean Caraș-Severin, a dreptului de preempțiune la vânzarea imobilului Vila ”Transilvania” situat în orașul Băile Herculane, str. Nicolae Stoica de Hațeg, nr. 4, pav.9.
            18.Informare privind analiza stării drumurilor județene, a stadiului demersurilor efectuate de către  Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin precum și a lucrărilor executate pentru repararea/reabilitarea acestora.
19. Informare privind lucrări de întreținere DJ 581, Reșița-Grădinari.
20.Informare privind drumul județean DJ 608, tronson Stația de epurare a comunei Mehadia, la intrarea în comuna Cornereva, până la organizarea de șantier a amenajării hidrotehnice Baraj Bogîltin.
21.Raport anual de activitate, pe anul 2017, al Asociației Cluster Regional Tehnologia Informației și a Comunicațiilor-Regiunea Vest România.
22.Informare despre activitatea de îmbuteliere apă minerală Perenna Premier în asociație cu Consiliul Județean Caraș-Severin.
23.Raport de activitate pe anul 2017 al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat.
24.Informare privind nivelul de asigurare a securității și siguranței civice  a comunității în trimestrul I 2018.
25.Intrebări.Interpelări.

Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presa locală şi se comunică, prin grija Direcţiei Generale Juridice și de Administrație Publică Locală, Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin şi consilierilor judeţeni.
         

Prezenta dispoziție s-a publicat pe site-ul Consiliului Județean Caraș-Severin (wwwcjcs.ro) la secțiunea Anunțuri, în data de 23.05.2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu