Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 2 mai 2018

False scrisori trimise Parlamentului în numele APADOR-CH


APADOR-CH a făcut azi plângere penală în legătură cu mai multe scrisori trimise celor două camere ale Parlamentului, în numele asociației, de către persoane necunoscute
București, 2 mai 2018
Președintele Camerei Deputaților, precum și Comisiile juridice, de drepturile omului și pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților și Senat au primit în luna martie 2018 mai multe scrisori cu antetul și semnătura olografă falsificate, ale APADOR-CH și conducerii asociației, prin care erau contestate aspecte din activitatea unor candidați la un loc în Colegiul Director al CNCD.
APADOR-CH nu a derulat în anul care a trecut și nici în acest an proiecte în legătură cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și nu a trimis acele scrisori. Asociația a semnalat atât Parlamentului, că respectivele înscrisuri sunt false, și a făcut azi o plângere penală în acest sens, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Asociația solicită organelor de anchetă să verifice cu atenție elementele acestui fapt deosebit de grav, și se constituie parte civilă, cerând daune morale pentru afectarea imaginii organizației.
În 2014 APADOR-CH a mai făcut o plângere penală în legătură cu o altă infracțiune de fals, respectiv fals privind identitatea – o persoană a participat la o conferință la IGPR, prezentându-se ca fiind din partea APADOR-CH. Patru ani mai târziu acea plângere zace probabil prin vreun sertar uitat al poliției, fără niciun rezultat, deși persoana respectivă a fost identificată încă din plângerea penală. Asociația solicită acum Parchetului urgentarea anchetei (și în cazul de față și în cel din 2014), știut fiind faptul că răspunderea penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată se prescrie în 5 ani.
Întrucât nu putem ști dacă și câte astfel de luări de poziție făcute în mod fals în numele asociației ar putea exista, menționăm că întotdeauna pozițiile oficiale ale APADOR-CH sunt publicate pe site-ul propriu sau difuzate în media și sunt asumate de conducerea asociației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu