Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 29 mai 2018

Activitati sportive de 1 iunie

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, Centrul de Zi „Maria” din subordinea Serviciului Public Direcţia de Asistenţă Socială va organiza în data de 30 mai 2018 , pe stadionul „Mircea Chivu”, cu începere de la orele
15.30,   a Xa ediție a competiției sportive Cupa Centrelor de Zi, adresată beneficiarilor de servicii sociale înscriți în cadrul unui centru de zi de pe raza municipiului Reșița. Competiția cuprinde în mod tradițional 3 probe: fotbal, ștafeta și atletism viteză. În acest an se vor desfășura doar două probe, și anume ștafeta și atletism viteză, pentru care s-au înscris 83 de copii beneficiari ai Centrului de Zi Maria, ai Centrului de Zi ABC (ambele din subordinea Serviciului Public Direcția de Asistență Socială), ai Fundației Humanitas ProDeo și ai centrului Copiii lui Isus.
         Dincolo de oferirea unui cadru organizat de activităţi adresate copiilor  și demonstrarea abilităților sportive, această competiție are ca scop  dezvoltarea /continuarea /diversificarea  relațiilor de parteneriat între centrele sociale din municipiu și valorizarea copiilor prin recompensare /premiere cu diplome, medalii, tricouri, dulciuri și fructe.
Totodată, Primăria Reșița în colaborare cu Asociația Județeană de  Natație și Pentatlon Modern a Județului Caraș-Severin organizează  în data de 31 mai ORA 14.00, e Cupa  Ziua Copilului” competiție care se va desfășura în incinta Complexului Municipal de Sport și sănătate  „IOAN SCHUSTER”.
Această acțiune este cea de aIII a activitate din  proiectul ”Sănătate prin înot”  derulat de primăria municipiului, la care s-au anunțat 100 de elevi din ciclul gimnazial.


            
Birou presa
Primaria Municipiului Resita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu