Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 2 mai 2022

Alţi doi tineri care făceau drifturi şi turau motoarele pe timp de noapte sancţionaţi de poliţiştii locali. Le-a părut rău doar că au fost prinşi...

Poliţiştii locali aflaţi în patrulare în acest weekend, în zona Stadionului Dan Păltinişanu, au mai depistat doi tineri care se distrau turând motoarele autovehiculelor pe care le conduceau. Este vorba de doi tineri, de 32 şi 24 de ani, cu domicilii în Bobda şi Bucovăţ, care au făcut drifturi şi au turat motoarele autoturismelor BMW, deşi era trecut de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, deranjând locuitorii din zonă. Unul dintre tineri, fără a-şi da seama probabil de consecinţele distracţiei lor, a declarat că îi pare rău că a "făcut acest lucru de faţă cu poliţiştii locali". Distracţia i-a costat pe fiecare dintre ei 800 de lei, reprezentând sancţiunea aplicată conform HCL 371/2007 modificată.

Deşi pentru o perioadă cei depistaţi se potolesc din astfel de activităţi, se pare că sunt alţi tineri care nu ştiu că fapta prevăzută de actul normativ menţionat, respectiv folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor şi efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruşte pe loc, accelerări şi frânări bruşte, pe domeniul public, în scop de divertisment şi fără aviz, reprezintă contravenţie.

Timişorenii care sunt deranjaţi de astfel de situaţii, le pot semnala la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliţiei Locale Timişoara, 0256.968 sau 0256.246.112.

BIROUL COMUNICARE, REGISTRATURĂ ŞI EVIDENŢĂ OPERATIVĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu