Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 4 mai 2022

Zilele Studenților Timișoarei. Acces gratuit pentru toți tinerii dornici de distracție

După doi ani de pauză, Zilele Studenților Timișoarei revin în 11-12 mai 2022, cu două zile pline de muzică, activități și voie bună. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Asociația Festivaluri pentru Tineri și Consiliul Județean Timiș, având și sprijinul Alianței Timișoara Universitară precum și a numeroși sponsori. Complexul Studențesc din Timișoara va fi animat, în cele două zile, de

activități culturale, ateliere de dans, concerte în aer liber, sesiune de lectură în hamace, expoziție de pictură și fotografie, precum și multe activități sportive.

La eveniment vor participa aproximativ 35.000 de studenți din Centrul Universitar Timișoara, dar sunt așteptați și alți tinerii dornici de distracție.

Zilele Studenților Timișoarei vor include și proiecții de film în aer liber dar și cea mai mare bătaie cu apă. În cadrul concursurilor organizate se vor selecta doar studenți, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentului este umătorul:

Miercuri - 11 mai 2022

14:00 – 19:00 – Activități sportive în parcurile din Complexul Studențesc de pe Aleea Studenților Căminele 19 - 22;

14:00 – 22:00 – College Vibes cu: Dj Kuky, IST, Victor Diaz, Dj Sniper – Căminul 21;

16:00 – 18:00 - Bătaie cu apă în fața căminului C22;

22:00 – 24:00 - Proiecție de film, în spațiul verde dintre căminele C3 și C4.

Joi - 12 mai 2022

14:00 – 19:00 – Activități sportive în parcurile din Complexul Studențesc de pe Aleea Studenților, căminele 19 - 22;

14:00 – 19:00 – College Vibes cu Victor Diaz, Dj Sniper – Căminul 21;

16:00 – 18:00 - Bătaie cu apă în fața căminului C22;

18:00 - 23:00 - Concerte  pe Platoul Cantinei UPT cu DJ Gaga, El Nino, Grasu XX.

Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu