Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 11 mai 2022

VIZITA DELEGAȚIEI AGENȚIEI UNIUNII EUROPENE PENTRU AZIL LA INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

 

În perioada 09-11 mai a.c., Inspectoratul General pentru Imigrări a primit delegația Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA). În cadrul activității au fost vizitate locațiile unde Agenția oferă sprijin autorităților române în contextul crizei umanitare din Ucraina și au fost prezentate obiectivele și rezultatele operaționale referitoare la implementarea efectivă a Directivei privind protecția temporară în România.

În data de

09 mai a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ a întâmpinat delegaţia Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA), condusă de doamna Nina Gregori, director executiv, ocazie cu care a avut loc cina oficială la care au participat domnul secretar de stat Raed Arafat și directorul general al DGAESRI chestor de poliție Mihai Cătălin Necula.

 

În cursul zilei de ieri, delegația EUAA, împreună cu reprezentanți ai IGI, au vizitat Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați și Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea, locație unde IGI are personal detașat în contextul crizei umanitare din Ucraina.

 

Vizita delegaţiei a continuat astăzi la Direcția Azil și Integrare și Direcția pentru Imigrări a Municipiului București.

 

Obiectivul principal al delegației a fost vizitarea locațiilor unde Agenția oferă sprijin autorităților române în contextul crizei umanitare din Ucraina, la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

În cadrul vizitei, reprezentații IGI au prezentat măsurile întreprinse până în prezent în cadrul Planului Operațional de sprijin acordat României, plan ce a fost semnat de către ministrul Afacerilor Interne și directorul executiv al EUAA, în marja Consiliului JAI, la data de 28.03.2022.

 

EUAA este o instutiție mandatată să sprijine statele membre în aplicarea legislației europene care reglementează azilul, protecția internațională și condițiile de primire - Sistemul european comun de azil (CEAS).

 

Planul Operațional, cu o durată de implementare de 9 luni, oferă cadrul pentru furnizarea de asistență tehnică și operațională de către Agenția Uniunii Europene pentru Azil, urmărind realizarea obiectivelor și rezultate operaționale prin implementarea efectivă a Directivei privind protecția temporară, sporirea capacității autorităților române de a oferi condiții de recepție solicitanților de azil și prin implementarea efectivă a transferului voluntar din România în alte state membre ale UE al persoanelor beneficiare de protecție temporară.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu