Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 15 mai 2022

AJOFM Caraş-Severin organizează în data de 20 mai Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de către Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin în data de 20 mai 2022 se va desfăşura la sala Campus Caffe a Centrului Universitara lUniversității Babeș Bolyai din Reșița,P-ţaTraianVuia nr 4, începând cu ora 9.

Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl reprezintă

creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, oferind posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.

Această Bursă se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional, precum și agenților economici, care pot să recruteze personal în vederea ocupării locurilor de muncă vacante.

Până la această dată au fost identificate un număr de 154 de locuri de muncă vacante ce vor fi disponibile la Bursă, în următoarele meserii: bucătar, ospătar, recepționer, electrician, lăcătuș montator mașini electrice rotative, confecționer cabluri și arbori de cabluri, confecționer îmbrăcăminte, fierar betonist, dulgher, mecanic auto, asistent relații publice, șofer, muncitor construcții, manipulant utilaje, confecționer asamblor articole textile, inginer calitate, controlor calitate, tehnician analist calitate, manipulant mărfuri, inginer electromecanic, sudor, mecanic motoare diesel, lăcătuș ansambluri, inginer automatizări, inginer TCM, tehnician electromecanic,  gestionar, economist gestiune, operator CNC, manager transport șimuncitor necalificat.

Agenţii economici care doresc să participe la Bursă îşi pot depune ofertele de locuri de muncă vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 (tel 0255/212160) sau le pot transmite pe adresa de e-mail: ajofm.cs@anofm.gov.ro.

Participarea la acest eveniment este gratuită.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu