Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 14 mai 2022

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI

Conducea un autoturism pe drumurile publice după ce consumase 3 substanțe psihoactive 

Aseară, în jurul orei 20.54, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, pe DN 57, în localitatea Coronini, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Moldova Nouă. Acesta a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, aparatul Drugtest indicând rezultat pozitiv pentru 3 substanțe psihoactive. 

Bărbatul de 28 de ani a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice. 

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările. 

Conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere 

Azi-noapte, la ora 23.30, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani.
La testarea cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

De asemenea,  bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal în cauză. 

Conducea un autoturism, deși avea acest drept suspendat 

Ieri, la ora 16.25, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control pe strada Revoluției din oraș, un autoturism condus de un bărbat, care figura având dreptul de a conduce suspendat. 

Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările. 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic, acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere și pentru prevenirea victimizării prin accidente pe drumurile publice. 

Respectați regulile de circulație, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu