Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 8 mai 2022

6 percheziţii domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul investigaţii criminale

În această dimineaţă, efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuatat 6 percheziţii domiciliare, în baza mandatelor emise de magistraţi, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul investigaţii criminale.

Astfel, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează percheziţii domiciliare, la mai multe adrese din judeţ, într-un dosar penal de înşelăciune.

Prejudiciul cauzat în urma săvârşirii infracţiunilor este estimat la aproximativ 140.000 de lei.

În cursul zilei de ieri, efectivele MAI au intervenit la 4.143 evenimente, 2.682 de intervenţii fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.461 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 155 de autori de infracţiuni care au săvârşit 156 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat 16 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane. De asemenea, în urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 33 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.854 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane lei.

Vineri, la nivelul structurilor de poliţie din România, au fost semnalate 906 posibile infracţiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reţinute 647 de permise de conducere şi retrase 274 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.226 de persoane. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. De asemenea, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, vineri, 160 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 20 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 577 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 136.500 de lei.

Niciun cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 17.465 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 889 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 61.5%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 21.046 de mijloace de transport şi 80.741 de persoane, dintre care 8.072 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu