Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 23 mai 2022

20 percheziţii domiciliare în mai multe judeţe din ţară, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul combaterii criminalităţii organizate

Efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, astăzi, 23 mai a.c., cinci acţiuni operative şi 20 percheziţii domiciliare în mai multe judeţe din ţară, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul combaterii criminalităţii organizate.

Angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie pentru ca cetăţenii, indiferent de modul şi locul unde s-au aflat, să fie în siguranţă şi să primească sprijin calificat şi prompt în caz de nevoie.

Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore, au fost asigurarea unui climat normal de siguranţă publică, prevenirea accidentelor grave, desfăşurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei şi a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.980 de evenimente, 3.584 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.396 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 986 de posibile infracţiuni, peste 25,5% dintre acestea fiind din oficiu.

Au fost dispuse măsuri preventive pentru 25 de persoane în baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, iar în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 18 autori în 19 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 201 de autori de infracţiuni care au săvârşit 221 de fapte penale.

Poliţiştii au depistat 9 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.841 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.5 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 844 de permise de conducere şi au retras 239 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 9 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate două obiective care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale în valoare de 61.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.152) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 79 pentru stingerea de incendii, cinci pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate două persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Au fost emise şapte mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT".

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 27.353 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 9 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46,7%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 20.169 de mijloace de transport şi 90.246 de persoane, dintre care 7.903 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu