Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 28 ianuarie 2020

Ședința ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin



Președintele Silviu Hurduzeu a dispus convocarea unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Caraș-Severin pentru data de 30 ianuarie 2019, ora 12.00 cu următoarele puncte înscrise pe ordinea de zi:


1.       Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază și instituirea unui plafon maximal în privința salariilor lunare pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru anul 2020.
2.       Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază și instituirea unui plafon maximal în privința salariilor  lunare pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului propriu  al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru anul 2020.
3.       Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Judeţului Caras –Severin, pentru anul 2020.
4.       Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin,pentru anul 2020.
5.       Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.126/30.08.2019 privind  aprobarea  organigramei, a statului funcţiilor de demnitate publică şi a statelor de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și statul de funcții contractuale din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. 
6.       Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr.52 /25.02.2016 privind aprobarea capacităţii unităţilor de specialitate din cadrul și din  subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, cu modificările ulterioare
7.       Proiect de hotărâre pentru modificarea  Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 127/2019 privind aprobarea organigramei și  a statelor  de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, precum și ale instituțiilor de asistență socială cu personalitate juridică, cu modificările și completările ulterioare ulterioare.
8.       Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al aparatului propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, a Regulamentelor de organizare şi funcţionare ale serviciilor sociale fără personalitate juridică din cadrul Direcţiei, precum și a Regulamentelor de organizare și funcționare ale serviciilor sociale cu personalitate juridică din subordinea Direcției.
9.       Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.47/28.03.2019 privind aprobarea organigramei şi a statelor de funcţii ale Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, cu modificările ulterioare.
10.    Proiect  de hotărâre   privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Reșița.
11.    Proiect  de hotărâre   pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.148/27.07.2017 privind aprobarea organigramei si a statului de funcţii ale Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş- Severin, cu modificările și completările ulterioare.
12.    Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Teatrului de Vest Reșița.
13.    Proiect de hotărâre  privind aprobarea  Reţelei de şcolarizare a unităţilor de  învăţământ special  din judeţul Caraş-Severin, pentru anul şcolar  2020-2021.
14.    Proiect de hotărâre  privind aprobarea graficului de lucrări de reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare drumuri şi poduri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în anul 2020 – lucrări în continuare.
15.    Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.42/2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul " Modernizare DJ 585, Valeapai – Duleu – limită judeţ Timiş,km 28+200 – 36+200, L=8,00 km", cu modificările și completările ulterioare.
16.    Proiect de hotărâre pentru    modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.43 /2017 privind aprobarea propunerii de investiții pentru obiectivul:”Reabilitare DJ 608B, Constantin Daicoviciu-Copăcele, km 0+000-8+600, L=8,60 km” cu modificările și completările ulterioare.
17.    Proiect de hotărâre pentru    modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.44/2017 privind aprobarea propunerii de investiții pentru obiectivul: ”Modernizare DJ 608B, Copăcele-Zorlencior, km 8+600-19+600, L=11,00 km”, cu modificările și completările ulterioare
18.    Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.47/2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul:"Reabilitare DJ 571G L=7,249 km Gîrbovăț-Lăpușnicu Mare 4 tronsoane” cu modificările și completările ulterioare.
19.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul "Ranforsare sistem rutier DJ 571 Știnăpari – Sasca Montană".
20.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul "Ranforsare sistem rutier DJ 680A Tincova - Peștere".
21.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul "Ranforsare sistem rutier DJ 608 intravilan Cuptoare și Crușovâț.
22.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul " Ranforsare sistem rutier DJ 608 intravilan Teregova.
23.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul " Ranforsare sistem rutier DJ 608 intravilan Luncavița
24.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul " Ranforsare sistem rutier DJ 571B intravilan Stăncilova
25.    Proiect de hotărâre privind propunerea investiţiei şi valoarea estimată pentru obiectivul " Ranforsare sistem rutier DJ 608 intravilan Mehadica
26.    Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 132/12.07.2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici, actualizati, în conformitate cu ultima formă a devizului general, rezultat în urma etapei de evaluare tehnică şi financiară  a proiectului „Modernizare DJ 581, intersecţia cu DJ 586 A (Secăşeni)- intersecţia cu DN 57 (Grădinari)”, cu modificările și completările ulterioare.
27.    Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 240/08.11.2017 privind  aprobarea  proiectului  ”MODERNIZARE DJ 581, INTERSECŢIA CU DJ 586 A (SECĂŞENI)- INTERSECŢIA CU DN 57 (GRĂDINARI)”, Axa prioritară : 6- Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de Investitii: 6.1- Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Apel de proiecte nr . POR/2016/6/6.1/2, a cheltuielilor aferente proiectului și de aprobare a acordului de parteneriat.
28.    Proiect de hotărâre   privind atestarea apartenenţei la domeniul public al județului Caraș-Severin a bunului imobil (teren și clădiri) denumit generic Ateneul Tineretului, situat în municipiul Reșița, str. Ateneului nr.2, județul Caraș-Severin.
29.    Proiect de hotărâre   privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului monument istoric ”Conacul Iuhasz” situat în comuna Constantin Daicoviciu, sat  Zăgujeni, nr. 13, județul Caraș-Severin.
30.    Proiect de hotărâre   privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului parte din monumentul istoric ”Colonia minieră Steierdorf” situat în Anina, str. Colonia I, nr. 14, județul Caraș-Severin.
31.    Proiect de hotărâre privind utilizarea sumei de 41.329,84 mii lei din excedentul bugetului local al Județului Caraș-Severin rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2019, în valoare de 53.195,66 mii lei, în anul 2020.
32.    Proiect de hotărâre privind  utilizarea excedentului bugetului activităților finanțate din venituri proprii ale instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, finanțate din  sursa  E, rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2019, pentru finanțarea cheltuielilor în anul 2020.
33.    Proiect de hotărâre privind  utilizarea excedentului bugetului Spitalului Județean de Urgență Reșița, instituție publică din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin finanțată integral din venituri proprii  din sursa  F, rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2019, pentru finantarea  cheltuielilor în anul 2020.
34.    Proiect de hotărâre privind  modificarea  și completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 240/21.12.2015  pentru stabilirea normativelor proprii de cheltuieli privitoare  la acțiunile de protocol, costurile  pentru convorbiri telefonice precum și dotarea  cu autovehicule din parcul auto al Consiliului Județean Caraș-Severin precum și al instituțiilor și serviciilor publice din subordine, cu modificările și completările ulterioare.
35.    Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6 % din impozitul pe venit, prevăzută la art.6 alin.(1) lit.c) din Legea nr.5/2020- a bugetului de stat pe anul 2020, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile admininistrativ teritoriale din județ,în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat potrivat art 6 alin.(1) lit.b) și d) din  Legea nr.5/2020- a bugetului de stat pe anul 2020 și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată  pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2020.
36.    Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr.128/29.06.2018 privind desemnarea a trei membri în Colegiul Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș- Severin, cu modificările ulterioare.
37.    Raport anual privind finanțările nerambursabile aprobate în baza Legii nr.350/2005 acordate de la bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru activitățile entităților  sportive nonprofit, în anul 2019.
38.    Raport anual:
- privind  capacitatea de protecție civilă pe anul 2019;
- privind capacitatea de apărare împotriva incendiilor pe anul 2019 și măsurile de
optimizare a acesteia
39. Raport anual de activitate al Bibliotecii Județene ”Paul Iorgovici”, pe anul 2019
40. Intrebări. Interpelări



Serviciul Comunicare




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu