Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 19 ianuarie 2014

Destructurarea unei grupări infracționale organizate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat în data de 16 ianuarie 2014, un număr de 5 percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, ai cărei membri sunt implicați în activități de trafic de migranți de origine filipineză și nepaleză
către state membre Schenge
În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării erau implicați în mod direct în racolarea, îndrumarea și facilitarea deplasării ilegale în state ca Franța, Italia, Germania, Ungaria a cetățenilor filipinezi și nepalezi, cetățeni străini ce se aflau deja pe teritoriul României, ca urmare a desfășurării unor activități lucrative în domeniul casnic, având contracte individuale de muncă încheiate cu diverși angajatori români, precum și permise de ședere pe teritoriul României.
Persoanele interesate să părăsească teritoriul României erau racolate de către numitul S.K, ajutat și de alți membri ai grupării, atât telefonic cât și prin intermediul altor persoane, acesta facilitându-le obținerea vizelor Schengen în baza unor documente falsificate, iar în cazul în care nu puteau fi obținute astfel de vize membrii grupării se ocupau de organizarea transportului clandestin al migranților în țările aflate în spațiul Schengen.
La dosarele depuse de către aplicanți au fost identificate, contracte de muncă contrafăcute, din care rezulta că cetățenii străini erau angajați de către membrii grupării, că aveau stabilită reședința la adresele de domiciliu ale acestora, precum și declarații falsificate din care rezulta faptul că, familia angajatoare din România va pleca în străinătate în scop turistic și cetățeanul străin însoțește familia în acea călătorie, asumându-și responsabilitatea cu privire la suportarea cheltuielilor aferente și garantând reîntoarcerea în România a angajatului.
După obținerea vizelor, numitul S.K primea de la cetățeanul străin căruia îi facilitase obținerea frauduloasă a vizei sumele solicitate (între 1.500 — 2.500 euro).
De asemenea, acesta proceda imediat la anularea rezervărilor biletelor de avion, respectiv a camerelor de hotel și se ocupa de obținerea unor noi rezervări pentru zboruri către destinația dorită de către cetățeanul străin (țări precum Franța, Italia, Portugalia, Germania, Belgia, Spania).
Astfel, cetățenii străini își obțineau vizele Schengen în mod legal, însă în baza unor documente contrafăcute sau falsificate, ieșirea acestora din România fiind efectuată în mod fraudulos.
În cazul în care cetățenii străini nu dețineau sumele de bani solicitate de către S.K sau nu îndeplineau condițiile prin care se puteau obține în mod fraudulos vizele Schengen, în sensul că, nu erau angajați pe teritoriul țării noastre, aceștia erau scoși în mod ilegal din România de către un alt membru al grupării cu sprijinul altor conaționali sau cetățeni români prin traversarea pe jos, prin zona verde, a graniței româno-ungare, pe lângă punctele de trecere a frontierei.
S-a stabilit faptul că de la angajatorii români au dispărut începând cu luna ianuarie 2012 și până în prezent în jur de 40 cetățeni nepalezi și filipinezi.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost depistați 3 migranți ilegali, din Bengal, Bangladesh și India, față de care se va lua măsura expulzării.
Procurorii D.I.I.C.O.T — Structura Centrală au dispus la data de 16.01.2014 măsura preventivă a reținerii față de 4 inculpați, urmând să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
În cauză s-a cooperat cu autorități judiciare și polițienești din Germania, Austria, Republica Cehă și Ungaria.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Imigrări.
Menționăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanția legală și constituțională a prezumției de nevinovăție. 
Comunicat de presă - DIICOT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu