Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 26 ianuarie 2014

Militarii în sprijinul populației afectate de ninsori

 Aproape 300 de militari ai Ministerului Apărării Naționale, cu 35 mijloace tehnice, au executat, în ultimele 24 de ore, 14 misiuni de intervenție în sprijinul populației afectate de zăpadă și viscol.
La solicitarea prefecturii Brăila, militarii Diviziei 2 Infanterie au participat la căutarea persoanelor dispărute din localitatea Găiseanca, salvând cele două persoane.
Militarii intervin la deblocarea traficului pe tronsoane ale
autostrăzilor A1 și A2 și degajarea zăpezii de pe drumurile județene și naționale în județele Vâlcea, Buzău, Prahova și Brăila.
În județul Buzău, localitatea Movila Banului, militarii au intervenit la evacuarea unei gravide, care a și născut, a unei persoane rănite și a unor lucrători CNADNR, în localitatea Florica.
În prezent, sunt în derulare  4  intervenții la care participă peste 40 militari cu 6 mijloace tehnice, dintre care o intervenție în localitatea Robeasca, județul Buzău, pentru evacuarea-salvarea unei persoane însărcinate.
De asemenea, 50 de militari cu 5 camioane încărcate cu alimente și apă au plecat spre localitățile Sălciile și Boldești Grădiștea din județul Prahova.
..............
Ministrul apărării naționale a ordonat redislocarea forțelor și a mijloacelor Diviziei 2 Infanterie către populația afectată de căderile masive de zăpadă din județele Brăila, Buzău și Vrancea. Odată cu apariția codului roșu, ministrul Dusa a dispus ca toate forțele suplimentare din județele Buzău, Vrancea, Brăila și Galați să fie pregătite pentru intervenții la solicitarea autorităților locale.
La această oră, militarii din garnizoana Sibiu se deplasează către intersecția drumurilor dintre Brașov, Sibiu și Rm. Vâlcea pentru a distribui alimente și apă persoanelor blocate.
Militarii Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă, din Rm. Vâlcea, continuă să acționeze în localitățile Mădulari, Șușani, Crețeni, Amărăști și Peșteana, din județul Vâlcea, pentru degajarea drumurilor publice.
Un număr de 25 de militari cu 3 mijloace tehnice cu putere sporită, din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, acționează în localitățile Jirlău și Galbenu pentru deblocarea căilor de acces.
29 de militari ai Batalionului 2 Infanterie, cu 4 mijloace tehnice, continuă acțiunile pentru deblocarea traficului rutier pe Autostrada A2.
Alți 52 de militari cu 12 mijloace tehnice din cadrul Diviziei 1 Infanterie, Bazei 2 Logistice și Bazei Sprijin Logistic, acționează în localitățile Boldești, Grădiștea, Sălciile, Baba Ana, Fulga și Ciorani,  din județul Prahova, pentru deszăpezirea și salvarea persoanelor puse în pericol de ninsorile abundente, precum și pentru transportul de materiale, apă și hrană.
Un număr de 25 de militari, cu 2 mijloace tehnice, din Batalionul 33 Vânători de Munte, din Curtea de Argeș, execută o misiune pentru deblocarea unor turiști aflați într-o cabană izolată din zona Poienile Vâlsanului, județul Argeș.
Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu