Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 26 ianuarie 2014

Campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare

Centrofarm oferă clienților săi testări gratuite EKG, în cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare
 Din 20 ianuarie și până în 30 martie, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire și informare privind bolile cardiovasculare, în 11 farmacii din București, în cadrul Programului Câștigă Viață. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultații medicale specializate, de testări prin electrocardiogramă (EKG) și își pot măsura tensiunea arterială, dacă prezintă un bon de
cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm.
Testări gratuite în 11 farmacii Centrofarm din București
Pentru a putea beneficia de testarea gratuită și de serviciile medicale de prevenție din cadrul campaniei, pacientul trebuie să prezinte un bon de cumpărături de minim 40 de lei făcute în farmaciile Centrofarm și cardul de fidelitate Centrofarm. În farmaciile selectate se măsoară tensiunea arterială, se monitorizează ritmul cardiac (EKG fără electrozi) și este oferită consiliere din partea farmaciștilor privind adoptarea unui stil de viață sănătos. Mai mult, în farmaciile Centrofarm Ion Mihalache și Muncii, în baza bonului de cumpărături și a cardului Centrofarm, se realizează gratuit electrocardiogramă cu interpretare automată aparat (EKG cu electrozi) și măsurarea indicelui de masă corporală (IMC), împreună cu consilierea de specialitate.
Campania de prevenire și informare privind bolile cardiovasculare
Campania este realizată cu sprijinul Centrului Medical Panduri și AKH Medical Klinic&Hospital și are ca scop identificarea pacienților cu potențial risc de boli cardiovasculare sau care prezintă semne nespecifice de boală cardiacă. De asemenea, campania își propune să informeze și să educe pacienții privind prevenția și controlul afecțiunilor cardiovasculare.
Statisticile plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria și Ucraina. Afecțiunile cardiovasculare aterosclerotice, în special boala coronariană, rămân cauzele principale de moarte prematură în întreaga lume. Bolile cardiovasculare afectează atât bărbații, cât și femeile: dintre decesele care apar înainte de 75 ani, 42% sunt datorate bolilor cardiovasculare în cazul femeilor și 38 % în cazul bărbaților. Dacă cifrele statistice sunt îngrijorătoare în ceea ce privește incidența acestor afecțiuni, tot acestea ne arată faptul că prevenția dă rezultate: reducerea ratei mortalității cauzate de boala coronariană se datorează în procent de 50% modificărilor realizate la nivelul factorilor de risc, iar 40% îmbunătățirii tratamentelor.
'Centrofarm continuă lupta de prevenire a bolilor cardiovasculare. Rezultatele încurajatoare obținute în urma campaniilor de prevenție derulate până în prezent ne demonstrează faptul că mergem în direcția potrivită. Trebuie să credem cu tărie că prin prevenție, automonitorizare și un stil de viață sănătos, avem grijă de sănătatea noastră. Le mulțumim partenerilor pentru sprijin și suntem convinși că împreună vom putea face lucruri mărețe', a declarat Mirela Moroșanu, director medical Centrofarm.
'Mulți dintre factorii de risc cardiovasculari sunt dependenți în mare măsură sau chiar în totalitate de modul de viață, iar colaborarea dintre medic și pacientul său este esențială atunci când ne preocupăm de sănătate. De aceea, echipa de la Centrul Medical Panduri pune accent pe consilierea asupra unui stil de viață sănătos. Astfel, implicarea Centrului Medical Panduri alături de Centrofarm în această campanie a venit firesc, cu speranța de a ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare', a declarat dr. Gabriela Cirstescu, directorul medical al Centrului Medical Panduri.
'Sănătatea înseamnă prevenție. Dat fiind faptul că bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității, prioritatea noastră este să împiedicăm apariția acestor afecțiuni coronariene. Acesta este și motivul pentru care centrul AKH Medical Klinic&Hospital a decis să colaboreze cu farmaciile Centrofam în derularea acestui program de prevenție.', a afirmat Adrian Miulescu, COO-chief operating officer la AKH Medical Klinic.
Detalii despre programări și consultații
Cadre medicale specializate și farmaciști sunt la dispoziția clienților Centrofarm și realizează testări și consiliere conform următorului program:
Între orele 15:00-19:00 — luni, marți, miercuri, joi și vineri, la farmacia Centrofarm Ion Mihalache (Bd. Ion Mihalache Nr.98 Bl.44)
Între orele 12:00-19:00 — luni, marți, miercuri, joi, vineri, la farmacia Centrofarm Muncii (Str. Mihai Bravu Nr. 196 Bl200)
Între orele 12:00 — 18:00 — luni, marți, miercuri, joi, vineri și între orele 10:00-16:00 — sâmbătă, la farmaciile Centrofarm Basarbia (Bd. Basarabia nr.116, bl.L13B, parter), Edgar Quinet (Str. Edgar Quinet, Nr. 6), Lizeanu (Șos. Ștefan cel Mare Nr.226 Bl.44, parter), Gara de Nord (Calea Griviței nr.146, Sector 1), Olteniței 56 (Șos. Olteniței nr.56 bl.11 C), Șerban Vodă (Cal. Șerban Vodă Nr.43, Bl.2), Pantelimon (Șos. Pantelimon, nr. 256, bl. 53, parter), Grand Arena (B-dul. Metalurgiei, Nr.12-18), Văcărești (Calea Văcărești Nr. 242 Bl. 72 B).
Programările se pot realiza direct în farmacie sau la Tel Verde 0800.07.03.07 (numărul este activ de luni până vineri, între orele 09:00-18:00). Detalii despre campanie pe www.centrofarm.ro sau la Tel Verde, linie activă de luni până vineri, între orele 09:00-18:00.
Reduceri la suplimentele alimentare
În perioada campaniei, Centrofarm oferă o reducere de 20% pentru anumite suplimente alimentare — produse adjuvante în tratamentul pacienților cu afecțiuni ale bolilor cardiovasculare. Printre acestea se numără Gold Nutrition Clinical Pure Ulei de pește, Maxi Life — Omega 3 Plus, Purasana Complex Circulație Bio, Maxi Life — Asparitm, Maxi Life — Coenzima Q10 + Vitamina A + Vitamina E, Gold Nutrition Clinical Red Yeast Rice, Purasana Afin Bio, Walmark CoenziPrim. În plus, primești 1+1 gratis la Zdrovit — Anticârcel Acut, în limita stocului disponibil, iar tensiometrul Tensoval Duo Control de la Hartmann are un preț special, de 369 lei.
Despre Programul Câștigă Viață
În cadrul Programului Câștigă Viață, farmaciile Centrofarm derulează campanii medicale de prevenție, care au ca obiectiv informarea, educarea și prevenirea unor afecțiuni cu incidență ridicată, precum: bolile cardiovasculare, diabetul, afecțiunile pulmonare, osteoporoza, afecțiuni ale pielii, obezitatea, alergiile respiratorii și cancerul de col uterin. Campaniile medicale desfășurate de Centrofarm au loc sub patronajul Ministerului Sănătății și al Direcției de Sănătate Publică.
Toți clienții posesori de card Centrofarm se pot testa în cadrul campaniilor derulate în cadrul Programului Câștigă Viață și, în plus, au acces gratuit la peste 10.000 de servicii de prevenție, în baza punctelor acumulate pe card. Serviciile menționate sunt publicate periodic în catalogul 'Câștigă Viață', distribuit în farmaciile Centrofarm și disponibil online pe www.centrofarm.ro.
***
Despre farmaciile Centrofarm
Centrofarm are o experiență de peste 80 de ani pe piața farmaceutică din România. Prin campaniile medicale pe care le realizează în cadrul Programului 'Câștigă Viață', Centrofarm își asumă misiunea de a contribui la îngrijirea și îmbunătățirea stării de sănătate a românilor și încearcă să le schimbe atitudinea față de propria sănătate.
Centrofarm deține în prezent 58 de farmacii, dintre care 37 în București și 21 în țară.
Despre Centrul Medical Panduri
Încă de la înființare, în 2007, Centrul Medical Panduri asigură, prin activitatea sa, eficiență și calitate în realizarea programelor de promovare și îmbunătățire a stării de sănătate. Cu ajutorul unei echipe de profesioniști dedicați și a unei aparaturi performante, Centrul Medical Panduri oferă, în cele două clinici și în laboratorul central, o gamă diversificată de investigații clinice și paraclinice. Oferă servicii optimizate pentru o evaluare complexă a stării de sănătate, îmbunătățite permanent prin upgradarea aparaturii și adăugarea de noi specialități, recomandându-se celor care doresc servicii medicale de calitate.
Parteneri ai Centrofarm încă din 2009, Centrul s-a alăturat Programului Câștigă Viață din dorința de a promova prevenția, motto-ul lor fiind ''Adaugă ani vieții, adaugă sănătate anilor!''.
Despre AKH Medical Klinic & Hospital
AKH Medical Klinic & Hospital reprezintă un concept în sănătate mai mult decât un furnizor de servicii medicale. Este o investiție făcută cu suflet pentru suflete, un loc în care omul este prețuit mai presus de orice. Aici se găsesc medici care profesează din dragoste pentru profesie. Echipa este una tânără, dar cu experiență care a dezvoltat acest concept medical în urma unei analize minuțioase a pieței și a deficiențelor acesteia față de pacienți. Clinica vine cu un concept nou în România — ideea de a preveni înainte de a trata, fiind prima dintr-un lanț de clinici care vor fi deschise atât în București cât și în țară.
Medicii de familie tratează pacienții de toate vârstele, din copilărie până la bătrânețe și sunt instruiți să rezolve mai mult de 80 % din problemele pentru care pacienții se adresează medicului. Specialiștii în medicina de familie din cadrul AKH Medical Klinic & Hospital oferă o gamă completă de asistență medicală primară pentru familii, la birouri sau la domiciliu. Pentru a găsi un medic de familie aproape de tine, apelează la 0745554532 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu