Bucureşti, 1 februarie 2023 - Compania Naţională Poşta Română a dat startul, în această dimineaţă, distribuirii cardurilor de energie pe care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) le oferă românilor vulnerabili ca sprijin pentru plata facturilor la energie. Cardurile vor fi împărţite etapizat, în toate judeţele ţării, până la finalul lunii februarie.
Peste 10.000 de poştaşi vor ajunge, în cursul lunii februarie, la 2,8 milioane de locuinţe pentru distribuirea ajutoarelor de încălzire. Astăzi au început livrarea în Bucureşti şi în 6 judeţe: Alba (37.000), Argeş (53.000), Bacău (52.000), Bihor (58.000), Ilfov (29.000) şi Teleorman (27.000), respectiv în peste 360.000 de locuinţe. În Capitală sunt distribuite 106.000 de carduri.
Startul a fost dat la Oficiul Poştal Buftea, judeţul Ilfov, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, precum şi a directorului general al Poştei Române, Valentin Ştefan.
"Sunt aproape 4 milioane de beneficiari care vor intra în posesia acestor carduri până la finalul lunii februarie, însă distribuirea se va face treptat. Până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti ajutorul de încălzire, cât mai mulţi români urmează să intre deja în posesia cardurilor. Îi îndemn pe toţi beneficiarii să aibă răbdare şi încredere că vor primi aceste carduri în intervalul de timp anunţat, după cum sunt identificaţi pe liste, fiecare, conform graficului de distribuire", a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Odată intraţi în posesia cardurilor, beneficiarii vor putea utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi:
- direct la poştaş;
- la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal pe raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;
- online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o va pune la dispoziţie.
"Venim în sprijinul românilor şi le oferim posibilitatea să achite şi online facturile la utilităţi, prin intermediul unei aplicaţii informatice pusă la dispoziţie de Poşta Română. În acest sens, vom avea un meniu special pe site-ul Poştei, unde beneficiarii cardurilor vor putea completa datele personale, vor încărca documentele necesare (buletinul de identitate, cardul de energie şi factura la utilităţi) şi vor trimite, apoi, informaţiile către noi. Prin sistemele noastre informatice, vom procesa, apoi, plata", a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.
Pentru orice întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poşta Română a deschis un call center specializat pe această problemă. Numărul de telefon la care beneficiarii pot obţine informaţii de la angajaţii Companiei este: 031 9966, de luni până vineri, între orele 08:00-20:00.
Compartiment Comunicare
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu