Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 18 iunie 2019

Furnizorii de servicii de comunicații electronice pot solicita licențe în banda DECT


ANCOM informează furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice de comunicații electronicede acces pe suport radio, cu stații de bază funcționând în tehnologie DECT în banda 1880-1900 MHz, în localităţi situate într-unul sau mai multe judeţe, că pot transmite ANCOM, până la data de 28 iunie 2019 inclusiv, solicitări ferme de emiterea licenţelor pentru utilizareafrecvenţelor radio prin intermediul rețelelor menționate. ANCOM a primit deja
o cerere formală din partea unui operator în acest sens.
Procedura de obţinere a licențelor în banda DECT (digital enhanced cordless telecommunications – telecomunicaţii digitale avansate pe suport radio)
Acordarea licenţelor se face conform Documentului de poziţieprivindutilizareaspectrului radio la nivelnaţionalînbanda de frecvenţe 1880-1900 MHz, ce se aplică începând cu anul 2014, când Autoritatea a stabilit ca banda DECTsă devină disponibilă la nivel naţional, documentul respectiv fiind actualizat în anul 2019.
Conform prevederilor din acest document,orice furnizor, care dorește să obțină licență în banda menționată, are la dispoziție 10 zilepentru a depune o solicitare fermă în acest sens, în care trebuie să-și prezinte opțiunile pentru zonele geografice (localități și județe) în care acesta dorește să obțină drepturi de utilizare în banda DECT. Alocările de spectru radio pentru întreaga bandă DECT, acordate prin licență, au statut neexclusiv la nivelul fiecărui județ (în cazul municipiului București, acesta este considerat împreună cu județul Ilfov), dar au caracter exclusiv la nivel de localitate.
În 3 zile după acest termen, ANCOM va publica lista preliminară cu opţiunile exprimate de operatori, pe judeţe şi localităţi, furnizorii având apoi la dispoziție alte 5 zile calendaristice pentru a-şi modifica opţiunile iniţiale, dacă doresc acest lucru, însă numai în cazul acelor localităţi pentru care s-au manifestat două sau mai multe opţiuni.
După încheierea acestei etape, Autoritatea va publica tabelul centralizator final, pe judeţe şi localităţi, cu opţiunile exprimate de operatori şi va emite licenţele de utilizare a frecvenţelor radio pentru banda DECT.
Licenţele în banda DECT se vor acorda prin încredinţare directă în cazul localităţilor pentru care este exprimată numai oopțiune, iar în cazul localităţilor pentru care îşi anunţă interesul mai mulţi operatori, se va organizao procedură de selecţie comparativă.
Informaţii utile despre banda DECT
Banda de frecvenţe 1880-1900MHz(așa-numita „bandă DECT”)asigură o acoperire bună, ANCOM propunându-și săîncurajeze utilizareaacesteia, mai ales în zonele geografice defavorizate din punct de vedere al accesului la servicii de comunicaţii electronice.
În acest moment, în banda DECT, compania Telekom România Communications operează reţele de acces pe suport radio în tehnologie DECT pentru municipiul Bucureşti şi 32 de localităţi aflate în judeţele Ilfov, Galaţi şi Tulcea, fiind singurul operator interesat de obţinerea dreptului de a utiliza banda DECT în cadrul procedurii desfăşurate de ANCOM în anul 2014.


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructurasi a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro,www.portabilitate.rosi www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu