Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 12 iunie 2019

DOSARE PENALE


Din cauza alcoolemiei, nu a mai păstrat distanța față de autovehiculul din față


Ieri, în jurul orelor 10.27, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Reșița au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe Bulevardul Republicii din localitate.


Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto în vârstă de 45 de ani din municipiu, în timp ce conducea autovehiculul personal, nu a păstrat distanța în mers față de un alt autovehicul oprit la semafor, condus de un tânăr de 22 de ani, din Reșița, intrând în coliziune față-spate cu acesta.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 22 de ani, în cazul celuilalt șofer aparatul indicând o alcoolemie de 1.24 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto în vârstă de 45 de ani a fost condus la Spitalul Județean Reșița, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0.80 mg/litru alcool pur în sânge.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au emis 3 ordine de protecție provizorii


Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Reșița au fost sesizați să intervină, pe raza de competență, pentru aplanarea a 3 stări conflictuale, în care s-a impus, după evaluarea situației de risc iminent, emiterea de ordine de protecție provizorii față de agresori.

Într-unul din cazuri, polițiștii au fost sesizați de către o tânără de 19 ani din Reșița, despre faptul că a fost amenintață în locuință, de către fiul său vitreg în vârstă de 28 de ani.

După parcurgerea procedurilor obligatorii, polițiștii au constatat că este necesar să se emită un ordin de protecție provizoriu, prin care bărbatul are interdicția de a se apropia de victimă la o distanță mai mică de 50 de metri, pe o perioadă de 5 zile.

Aceeași măsură a fost luată și în celelalte două cazuri sesizate.
În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și continuă cercetările.

 Fapte de amenințare cercetate de polițiști


„Dacă a amenințat pe oricine, cu știință,
E-o mare nesăbuință
Și de lege nu-i iertat.
Dacă cel amenințat
Se consideră lezat,
Conform legii în vigoare,
Poate face și-nchisoare.”

Ieri polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mehadia au fost sesizați prin plângeri prealabile de către două persoane din localitate, cu privire la faptul că au fost amenințate de  persoane cunoscute.
În primul caz, o femeie de 46 de ani, din comună a sesizat faptul că în cursul lunii mai, în timp ce se afla într-un bar din localitate, a fost amenințată de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mehadia, aflat sub infuența băuturilor alcoolice, persoană cu care în trecut a mai avut conflicte.
Tot în cursul zilei de ieri, la Postului de Poliție Mehadia s-a înregistrat plângerea unei tinere de 26 de ani, din localitate, care sesizează că la începutul lunii mai a primit pe telefonul mobil, mesaje de amenințare cu acte de violență, care i-au creat o stare de temere, de la un bărbat de 32 de ani, din aceeași localiate, în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi.
În ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.


Reamintim faptul că infracțiunea de amenințare, conform Codului Penal, constă în amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.
Fapta se pedepsește conform legii, cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.
Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Termenul de introducere a plângerii prealabile este, conform Codului de Procedură Penală, de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu