Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 19 iunie 2019

ADR Vest prezintă finanțările pentru microîntreprinderi -condiții de accesare și aspecte practice printr-un seminar online. Start la înscrieri pentru webinar!


După turul organizat la nivel regionalpentru lansarea apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi din cadrul Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest  va organiza joi, 20 iunie 2019, un seminar de informare online pe tema finanțărilor nerambursabile disponibile pentru microîntreprinderi.
Oricine este interesat să depună proiecte și să acceadă la finanțări în cadrul acestui nou apel de proiecte poate participa la webinar.

În cadrul acestui seminar online, reprezentanții ADR Vest vor detalia prevederile Ghidului Solicitantului - condițiile specifice de accesare a fondurilor, și anume criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor, categoriile de cheltuieli eligibile și criteriile de evaluare ethnic și financiară, vor prezenta aspecte practice în completarea cererilor de finanțare și a anexelor aferente, dar și problem și greșeli întâlnite în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate anterior în procesul de evaluare și selecție.
Seminarul online este programat în data de 20 iunie, cu începere de la ora 11:00.Participarea este gratuită, dar este necesară o înregistrare.

După înscriere veți primi un mesaj de confirmare ce va conține link-ul de conectare la webinar, precum și condițiile tehnice necesare pentru acces.
Totodată, cei interesați să depună proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020 se pot adresa, pentruinformații suplimentare, biroului de Helpdeskal ADR Vest -tel/ fax - 0256/ 491.981, 0256/ 491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

***
Vă reamintim, apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv. Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS (http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis),în intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 noiembrie 2019, ora 12:00.
În cadrul PI 2.1.A vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care:
  • se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.
Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.
Regiunea Vestdispune deo alocare financiară de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

Puteți consulta condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pe site-ul ADR Vest - https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/ și pe pagina web a programului Regio-POR 2014-2020 - http://www.inforegio.ro/.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu