Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 19 mai 2019

ADR Vest organizeazăseminarii de informaredesprefinanțările dedicate microîntreprinderilor – apelul 2 de proiecteaferentPI 2.1.A a POR

Noi oportunități de finanțare sunt disponibile, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest, odată cu lansarea noului apel de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - Microîntreprinderi din cadrul Axei prioritare 2 - Îmbunătăţireacompetitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.


Astfel, pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, organizează seminarii de informare dedicate acestui apel de proiecte. Vor fi organizate astfel de evenimente în fiecare județ al Regiunii Vest.
Primul dintre aceste seminarii de informare este programat în județul Caraș-Severin, la Reșița, în data de 21 mai 2019, ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Caraș-Severin (Piața 1 Decembrie 1918 nr. 1, Reșița).

În cadrul acestor seminarii, reprezentanții ADR Vest vor prezentaprevederileGhiduluiSolicitantului - condițiispecifice de accesare a fondurilor,șianume: criteriile de eligibilitateșiselecție, categoriile de cheltuielieligibile, criteriile de evaluaretehnicășifinanciară, aspecte practice privindcompletareacererii de finanțareșianexeleaferente. De asemenea, se vadiscutadespreproblemeșigreșeliînelaborareașitransmitereaproiectelor, spețeîntâmpinateînevaluareașiselecțiaproiectelor.
Evenimentele de informaresuntdeschisetuturormicroîntreprinderilor din regiuneinteresate de accesareafondurilornerambursabiledisponibileîncadrulapelului de proiectepentru PI POR 2.1.A. Participarea la seminariiestegratuită.
***

Apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.
Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis, în intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 noiembrie 2019, ora 12:00.
Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.
În cadrul PI 2.1.A vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care:
  • se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.
Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.
Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 10,77 milioane euro în cadrul acestui apel de proiecte.
Condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile sunt precizate în Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul ADR Vest (secțiunea  POR 2014-2020/Ghiduri de finantare/ Apeluri lansate) - https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/și pe pagina web a programului Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 –http://www.inforegio.ro/ro/.

***

ADR Vest, prin biroul său de Helpdesk, stă la dispoziția tuturor celor interesați să obțină informații sau clarificări cu privire la accesarea de fonduri nerambursabile prin Regio-POR 2014-2020.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: telefon/fax - 0256/ 491.981, 0256/ 491.923; e-mail -office@adrvest.ro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu