Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 13 mai 2019

Campania ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură"

Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului 2019
Campania ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură"

ATENŢIE LA PERSOANELE CARE VĂ SOLICITĂ SĂ GIRAŢI PENTRU CREDITE BANCARE !


DOUĂ FEMEI AU FOST REŢINUTE DE POLIŢIŞTI DUPĂ CE AU ÎNŞELAT MAI MULTE PERSOANE FIZICE ŞI JURIDICE CU PESTE 90.000 LEI

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetului local instrumentează un amplu dosar privind fapte de "înşelăciune", "fals" şi "uz de fals". Poliţiştii au făcut 3 percheziţii şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane bănuite că au produs prin artificii financiare ilegale un prejudiciu de peste 90.000 lei.

La 11.05.2019, Poliţia municipiului Vatra Dornei a pus în aplicare 3 mandate de perchiziţie pe raza comunei Dorna Candrenilor, la domiciliul unei femei de 46 de ani, a unei femei de 51 de ani şi la punctul de lucru al unei societăţi comerciale.
Astfel, la 25.03.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 16 persoane pentru săvârşirea a 46 de infracţiuni, respectiv: "înşelăciune", "fals" şi "uz de fals", stabilindu-se că, în perioada 2015 - 2018 femeia de 46 de ani din comuna Dorna Candrenilor, a identificat persoane în vârstă, singure sau cunoscute ca şi consumatoare de băuturi alcoolice, pe care, sub pretextul că are probleme grave în familie le-a indus în eroare, determinându-le să facă împrumuturi pe la diferite unităţi bancare sau nebancare, banii împrumutaţi fiind luaţi de aceasta.

Totodată, cu complicitatea lucrătorilor de la instituţiile bancare şi nebancare, contractele erau încheiate fără ca persoanele să fie de faţă pentru a le semna.

Mai mult, pentru a obţine împrumuturile, femeia s-a folosit de adeverinţe de venit false sau a falsificat cupoane de pensii în aşa fel încât persoanele în cauză se fie eligibile pentru împrumut.

Astfel, femeia de 46 de ani şi cea de 51 de ani, din aceeaşi localitate, s-au folosit de copii după buletin sau cărţi de identitate ale unor persoane care nu au cunoştinţă de împrumuturile contractate, semnăturile acestora fiind falsificate de persoana care a beneficiat de bani, cu acordul angajaţilor de la instituţiile bancare sau nebancare care acordau creditul.

Pentru ducerea la îndeplinire a activităţii infracţionale, cele 2 femei au beneficiat de complicitatea altor 14 persoane care au emis adeverinţe de venit false sau au semnat contractele de împrumut, având calitate de titular de împrumut sau girant, cu toate că, au ştiut faptul că unele acte sunt false sau falsificate sau unele persoane stipulate în contract nu au fost de faţă, prejudiciul fiind de peste 90.000 lei.

După audierea în calitate de suspecte, cele 2 femei au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind încarcerate în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 12.05.2019 să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu giraţi pentru împrumuturi bancare şi să nu vă implicaţi în alte tranzacţii financiare dacă sunteţi contactaţi de persoane necunoscute. Aparentele beneficii financiare pe care le puteţi obţine se pot transforma uşor în prejudicii cu valoare mare şi pot atrage, totodată, răspunderea penală conform legii.

Nu înmânaţi documentele de identitate altor persoane şi nu semnaţi contracte sau documentaţii fără a vă însuşi conţinutul acestora.

Manifestaţi prudenţă în orice activitate care implică răspundere financiară pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor prin diverse moduri de operare.

Nu uitaţi....escrocii sunt printre cele mai convingătoare persoane. Tocmai pe aceasta se bazează şi ei când vor să profite de încredrea dumneavoastră.

Fiţi responsabili şi acţionaţi preventiv.

COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu