Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al Judeţului Caraş-Severin şi-a planificat şi desfăşurat activitatea în baza cadrului normativ şi a legislaţiei specifice domeniilor de competenţă şi responsabilitate.
În conformitate cu atribuţiile legale, Inspecţia de Prevenire a acţionat pentru respectarea cadrului legal privind managementul situaţiilor de urgenţă şi îndeplinirea, la nivel judeţean, a funcţiilor de avizare, îndrumare, informare preventivă şi control.
La nivel judeţean, în perioada analizată, au fost efectuate 201 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor şi pe linia protecţiei civile, care au condus la identificarea a 950 de deficienţe, din care 59 au fost înlăturate operativ, pe timpul controalelor. Pentru încălcările la normele specifice s-au aplicat 127 amenzi, în cuantum total de 290.900 lei şi 496 de avertismente.
Au fost verificate 10 localităţi, din care una aflată într-o zonă afectată de alunecări de teren, 166 de instituţii şi 124 de operatori economici şi au fost soluţionate 12 petiţii pe linia apărării împotriva incendiilor.
Au fost solicitate 23 de avize de securitate la incendiu, din care nouă au fost respinse şi 6 autorizaţii de securitate la incendiu, din care una a fost respinsă.
La nivelul instituţiilor publice, operatorilor economici şi localităţilor de pe teritoriul judeţului au fost executate un număr de 193 de exerciţii de alarmare, evacuare şi intervenţie la locul de muncă, în caz de incendiu.
În domeniul activităţilor de informare preventivă au fost efectuate acţiuni de informare preventivă a cetăţenilor, prin organizarea de instructaje în domeniul apărării împotriva incendiilor şi modul de comportare pe timpul situaţiilor de urgenţă, prin publicarea unor articole în presa locală şi participarea la emisiuni radio şi TV, precum şi prin distribuirea de materiale informative tipărite - 7650 afişe şi flyere. O atenţie deosebită s-a acordat îndrumării a 10 cercuri de elevi "Prietenii pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa".
În primul trimestru al anului 2019, specialiştii din cadrul inspecţiei judeţene de prevenire au oferit asistenţă tehnică de specialitate în 377 de cazuri, din care 200 pe segmentul apărării împotriva incendiilor şi 177 de cazuri pe segmentul avizare - autorizare.
În primul trimestru al anului 2019, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin s-au înregistrat 1332 de intervenţii pentru gestionarea de situaţii de urgenţă, astfel:
99 incendii,
323 incendii de vegetaţie şi altele (arderi necontrolate),
24 alte situaţii de urgenţă,
20 acţiuni pentru protecţia comunităţilor,
866 intervenţii S.M.U.R.D..
În perioada analizată au fost executate 17 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren şi 300 de acţiuni de recunoaştere în teren, educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, echipajele specializate au desfăşurat 6 misiuni de asigurare/supraveghere a zonei, în cazuri cu risc de producere a unor situaţii de urgenţă.
În 78 de cazuri, intervenţia a fost asigurată de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, astfel: 15 incendii, 57 incendii de vegetaţie şi altele şi 6 intervenţii pentru asistenţă persoane.
Pe timpul intervenţiilor au fost asistate 857 persoane (din care 55 copii), au fost salvate 4 persoane adulte şi 1 copil, 6 animale, 20 animale şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 41,55 de milioane de lei.
În urmare situaţiilor de urgenţă produse în acest trimestru, exceptând intervenţiile S.M.U.R.D., nu au rezultat persoane rănite sau decedate, dar au murit 20 de păsări şi au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Efectivele specializate au efectuat 866 de intervenţii la descarcerare, asistenţa persoanelor şi asistenţă medicală de urgenţă (S.M.U.R.D.), astfel:
descarcerare - 20;
asistenţă medicală de urgenţă - 778;
asistenţă persoane - 68.
Cele 24 intervenţii, din categoria alte situaţii de urgenţă, au constat în: 3 misiuni pirotehnice, 11 evenimente publice de amploare, 2 alunecări de teren, 8 intervenţii pentru înlăturarea efectelor unor fenomene meteorologice periculoase.
Acţiunile pentru protecţia comunităţilor efectuate de echipajele de intervenţie au constat în: 1 intervenţie pentru protecţia mediului (spălare căi publice), 6 salvări de animale şi 13 alte intervenţii (degajări copaci, degajare elemente de construcţie în pericol de prăbuşire, umectare iaz, etc).
La nivelul unităţii noastre, pe parcursul trimestrului I al anului 2019, au fost înregistrate 16 situaţii în care echipajele noastre au fost întoarse din drum, 34 de deplasări fără intervenţie şi 14 alarme false.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu