Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 28 august 2016

Înființarea unei firme din fața calculatorului sau direct de pe telefonul mobil, în doar câteva minute

Datorită unei invenții a trei tineri specialiști în IT din Cluj, orice persoană din România își poate înființa o firmă din fața calculatorului sau direct de pe telefonul mobil, în doar câteva minute, reducându-se cu peste 90% întreg procesul birocratic.
Proiectul, pe care tinerii l-au numit 'Fă-ți firmă în 5 minute!', se desfășoară în mediul virtual, pe platforma www.approd.ro, în cadrul căreia a fost implementat un sistem care generează toate
documentele de care are nevoie viitorul antreprenor pentru înființarea firmei. Restul de 10% rămas din lanțul birocratic este constituit din depunerea tuturor documentelor la Registrul Comerțului, însă inventatorii programului afirmă că în curând și acest mic detaliu va putea fi rezolvat odată cu deschiderea instituțiilor statului la inovațiile din sfera privată.
Tot ce trebuie să facă persoanele care vor să își înființeze un SRL, SRL-D sau PFA în mediul virtual, este să își creeze un cont pe www.approd.ro, să introducă datele de identificare ale sale, denumirea preferențială a firmei (platforma atenționează dacă acea denumire este înregistrată deja sau nu), datele de identificare ale asociaților, capitalul social, sediul firmei, codurile CAEN și va primi, în doar câteva minute, prin e-mail, toate documentele gata completate pe care nu trebuie decât să le semneze și să le depună la sediul Registrului Comerțului.
'Cu toate că Statul român a investit foarte mulți bani în informatizarea instituțiilor, prin care se dorea reducerea birocrației, constatăm că birocrația nu numai că nu s-a redus, dar este tot mai mare de la an la an. De altfel, birocrația stufoasă este și principalul motiv pentru care mulți oameni renunță la demersurile pentru înființarea unei firme sau, în cel mai bun caz, plătesc sume foarte mari ca altcineva să se ocupe de acest lucru.
Platforma pe care am realizat-o eficientizează cu peste 90% procesul birocratic — așa cum se întâmplă de foarte mulți ani în țările occidentale — și sperăm ca în viitorul apropiat întreg procesul să se facă din fața unui calculator sau telefon mobil și să eliminăm și acel singur drum pe care viitorul antreprenor trebuie să îl facă până la Registrul Comerțului pentru depunerea actelor. Ar fi extraordinar pentru România și este foarte realizabil acest sistem de înființare de firmă 100% online, în 5-10 minute.
Ne dorim și sperăm că vom avea oportunitatea să îl implementăm dar pentru asta avem nevoie de puțină deschidere din parte instituțiilor. Înființarea unei firme este primul pas în proiectul pe care îl derulăm, iar în funcție de deschiderea Statului, vom putea continua cu automatizarea și a altor instituții cu un grad ridicat al birocrației', declară Raul Pop, unul dintre inventatori.
Cine sunt cei trei tineri care se luptă pentru eficientizarea birocrației din România?
Îi cheamă Raul Pop, Mihai Negrean și Alin Vlasin și toți trei au fost colegi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la specializarea IT. După multe experiențe neplăcute cu instituțiile statului, în care au fost practic descurajați să își urmeze visul avut încă din facultate, acela de a deveni antreprenori, cei trei tineri au gândit și au materializat un sistem care automatizează procesele birocratice.
După succesul pe care l-au avut cu proiectul 'Fă-ți firmă în 5 minute!', aceștia vor să implementeze un sistem asemănător și în relațiile cu alte instituții ale statului și să contribuie major la eficientizarea birocrației din România.
admin@approd.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu