Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 23 decembrie 2014

Atenționări de călătorie:Ungaria – restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de transport marfă a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 t

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se deplasează în Ungaria pe perioada Sărbătorilor de iarnă cu privire la restricţiile de circulaţie aplicabile autovehiculelor de transport marfă a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 t.
Intrarea acestora pe teritoriul Ungariei va fi interzisă după următorul program:

Din data de 24.12.2014, de la ora 22:00, până la data de 26.12.2014, ora 22:00 – perioadă corespunzătoare Crăciunului;
Din data de 27.12.2014, de la ora 22:00, până la data de 28.12.2014, ora 22:00 – conform reglementărilor aferente zilelor sfârşitului de săptămână;
Din data de 31.12.2014, de la ora 22:00, până la data de 01.01.2015, ora 22:00 – perioadă aferentă sărbătoririi Anului Nou;
Din data de 03.01.2015, de la ora 22:00, până la data de 04.01.2015, ora 22:00 – conform reglementărilor aferente zilelor sfârşitului de săptămână.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât şi website-urile de specialitate, pentru informaţii actualizate.
Sursa:inisterul Afacerilor Externe
Publicat de:Irina M.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu