Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 13 aprilie 2022

Entuziasm studențesc la cea doua ediție a PoliCult

Restaurantul Universitar Politehnica a găzduit luni, 11 aprilie 2022, concursul de cultură generală PoliCult, organizat de studenții anului II ai Specializării Comunicare și Relații Publice, din cadrul Facultății de Științe ale Comunicării a UPT. Evenimentul a fost adresat tuturor studenților din Universitatea Politehnica Timișoara și, spre bucuria organizatorilor, 17 echipe a câte 4 concurenți au răspuns invitației.

PoliCult, ediția a II-a, a reprezentat un

prilej de reîntâlnire, exersare de cunoștințe și distracție, pentru studenții care au reluat cursurile față în față.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Liga FSC și coordonat de conf.dr. Adina Palea.

Scopul principal al proiectului a fost de a oferi studenților de la specializarea Comunicare și Relații Publice, din UPT, ocazia să pună în practică cuoștințele despre organizare și planificare dobândite. Astfel, întregul eveniment – grafică, promovare, invitații, rezervări și aprobări, strângere de fonduri, aranjare sală, pregătire protocol, logistică, moderare – a fost implementat de către colectivul anului II CRP, cu sprijinul Ligii Studenților din Facultatea de Științe ale Comunicării (Liga FSC).

Concurenții au fost motivați să se înscrie în concurs și de premiile atractive – bilete la Flight Festival, Arad Open Air Festival și vouchere la Foto Iconic.

Rebeca Rakoczi, fostă studentă a Facultății de Științe ale Comunicării, a oferit un moment special participanților încântându-i cu un scurt recital muzical.

Organizatorii au fost susținuți și de colectivul de cadre didactice ale Facultății de Științe ale Comunicării, reprezentate prin prof.univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș – decanul facultății, conf.univ.dr. Mugur Dragomir – inițiatorul proiectului, prof.univ.dr. Vasile Gherheș – directorul DCLS și conf.univ.dr. Mariana Cernicova-Bucă – care a oferit cadou studenților o serie de dicționare din colecția pe care a coordonat-o.

Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu