Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 12 aprilie 2022

21 percheziţii domiciliare în judeţele Caraş - Severin, Timiş şi Dolj

 
La data de 12.04.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş - Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş - Severin au efectuat 21 percheziţii domiciliare în judeţele Caraş - Severin, Timiş şi Dolj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, plasarea de monedă contrafăcută şi contrabandă calificată (cu arme letale şi muniţia aferentă).

În cauză se desfăşoară cercetări privind activitatea a trei grupuri infracţionale organizate care aveau elemente comune la nivelul membrilor, dar care acţionau independent în realizarea activităţilor infracţionale. Toate cele trei grupuri erau organizate pe trei paliere: palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar, format din membrii care puneau în aplicare dispoziţiile liderilor pe segmentul aprovizionare, transport şi depozitare şi palierul de acţiune stradală, format din membrii care valorificau en-detail bunurile care făceau obiectul activităţii infracţionale. Pe parcursul cercetărilor unul dintre liderii grupărilor a fost încarcerat, continuându-şi activitatea de coordonare din penitenciar.

Astfel, în ceea ce priveşte grupul infracţional organizat implicat în traficul de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină), s-a stabilit faptul că drogurile proveneau din ţări din vestul Europei, în special Spania, de la mai multe surse de aprovizionare şi erau distribuite pe raza mai multor localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Pe parcursul cercetărilor au fost confiscate peste 5 kilograme canabis şi mai multe doze de cocaină.

Referitor la activitatea grupului infracţional organizat implicat în traficul internaţional de arme şi muniţii, s-a stabilit că acesta acţiona pe ruta Bulgaria-România-Suedia, dezvoltându-se ca urmare a cererii venite din partea unor cetăţeni români stabiliţi in Suedia. Pe parcursul cercetărilor au fost interceptate mai multe transporturi, fiind confiscate trei arme scurte tip pistol modificate pentru tragere cu muniţie letală şi peste 600 de cartuşe cu glonţ.

Grupul infracţional organizat implicat în activităţi din sfera falsului de monedă avea ca obiect plasarea de monedă din cupiura de 50 Euro pe raza judeţului Caraş-Severin, Din datele obţinute rezultă că moneda contrafăcută provenea din Bulgaria, iar, pentru plasarea acesteia, membrii palierului intermediar au recrutat diferite persoane ("săgeţi") pe care le transportau la societăţi comerciale în vederea plasării efective a bancnotelor. Până în prezent au fost identificate 5 plasări de monedă contrafăcută realizate de membrii grupării.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş - Severin urmează să fie aduse 30 de persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin, Biroul Tehnic şi Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrală şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu