Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 11 aprilie 2022

Carduri de transport în comun, vândute în oficiile Poştei Române

Bucureşti, 11 aprilie 2022 - Poşta Română a început comercializarea, prin subunităţile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, de carduri preîncărcate, valabile pe mijloacele de transport în comun din aria metropolitană Bucureşti şi Ilfov. Ne mărim, astfel, portofoliul de servicii în oficiile poştale pentru a oferi clienţilor noştri o experienţă cât mai variată, dar şi ocazia de a economisi timp.

Cartelele sunt disponibile, de astăzi, în două variante: 2 călătorii metropolitane care sunt valabile câte 90 de minute, din momentul validării, pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă, din aria metropolitană Bucureşti-Ilfov, la preţul de 6 lei şi 2 călătorii metropolitane şi metrou, valabile câte 120 de minute, din momentul validării, pe toate liniile de transport în comun şi metrou, din aria metropolitană Bucureşti-Ilfov. Cardurile preîncărcate nu sunt valabile pe liniile de transport cu tarif special şi nu se pot reîncărca.


Totodată, începând de miercuri, 13 aprilie, în oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, vor fi disponibile şi alte tipuri de abonamente, astfel: abonament metropolitan valabil pentru 24 ore, la preţul de 8 lei, abonament metropolitan cu valabilitate de 72 ore, la preţul de 20 lei, abonament pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă şi metrou, valabil pentru 24 ore, la preţul de 14 lei, abonament pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă şi metrou, valabil pentru 72 ore, la preţul de 35 lei, abonament pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă, metrou şi tren, cu valabilitate de 24 ore, la preţul de 20 lei şi abonament pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă, metrou şi tren, valabil pentru 72 ore, la preţul de 40 lei.

COMPARTIMENT COMUNICARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu