Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 11 aprilie 2022

Cetățean român cercetat pentru trafic de migranți și pentru lovirea cu mașina a unui polițist de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au depistat șaisprezece cetăţeni străini într-un imobil din Timișoara. Cetățeanul român care transporta migranții la

locație a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți și ultraj.

În data de 09.04.2022, în jurul orei 13.00, în urma unei informații primite la nivelul I.T.P.F. Timișoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au desfășurat o acţiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au identificat în municipiul Timișoara un autoturism marca Mercedes, având suspiciunea că transporta migranți. S-a procedat la interceptarea mașinii, însă șoferul nu s-a suspus somațiilor și a plecat mai departe, dar colegii noștri au observat în interiorul autoturismului mai multe persoane de origine afro-asiatică. Vehiculul a fost depistat în scurt timp pe o altă stradă, fără pasageri în interior, iar în momentul legitimării șoferului, acesta a demarat în trombă, acroșând polițistul de frontieră cu mașina și mergând cu el pe capotă mai mulți metri.

În cele din urmă, polițiștii de frontieră au reușit să îl imobilizeze pe șofer, constatând că este un cetățean român.

În continuarea cercetărilor, s-a identificat locația unde șoferul urma să ducă persoanele afro-asiatice, iar acolo au fost depistate șaisprezece cetățeni afro-asiatici.

În urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Egipt.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Astfel, șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi și de ultraj,  pe numele său judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu