Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 16 aprilie 2022

Alți 67 de donatori au participat la campania “Donează parte din viața ta”

București, 15 aprilie – Campania “Donează parte din viața ta” continuă să salveze vieți la nivel național. În luna aprilie, aproximativ 70 de angajați ai Poștei Române din mai multe județe ale țării au reușit să doneze la centrele județene de transfuzie sanguină peste 30 de litri de sânge. Prin contribuția lor, întreaga cantitate donată va putea acoperi nevoile medicale pentru salvarea a nu mai putin de 201 vieți.

Poștași din șapte județe ale țării, situate în zona istorică a Munteniei, au participat în pragul Săptămânii Mari a Paștelui Ortodox la o nouă etapă a campaniei “Donează parte din viața ta”, îndeplinind cu succes rolul de donatori activi de sânge.

Astfel, cei aproape 70 de participanți la acțiunea de implicare socială au putut dona peste 30 de litri de sânge, care vor fi un real sprijin pentru nevoile sistemului medical din fiecare județ.

Oficiul Județean de Poștă Vâlcea a avut cea mai consistentă prezență în cadrul acțiunii de donare, unde 24 de poștași au reușit să contribuie cu peste zece litri de sânge. De asemenea, angajații Poștei Române din județul Olt au fost următorii donatori, într-un top al implicării în cadrul campaniei umanitare, prin participarea a 15 poștași, în timp ce alți 14 angajați ai Poștei Române au provenit din județul Gorj. Acțiunea de donare a beneficiat și de sprijinul poștașilor din județele Dolj, cu 6 angajați donatori, Argeș, cu cinci donatori, prezențe ale donatorilor fiind înregistrate și la nivelul județelor Mehedinți și Dâmbovița.

Campania  “Donează parte din viața ta” a demarat în luna ianuarie a.c., ca primă acțiune de donare de sânge la nivelul operatorului național de servicii poștale. Până în luna aprilie, inițiativa a reușit să implice un număr de aproape 320 de angajați ai Poștei Române ca donatori activi, care au contribuit cu peste 140 de litri de sânge la salvarea de vieți omenești. Proiectul social va continua pe tot parcursul anului, următoarea etapă a maratonului umanitar se va desfășura, din nou, la nivelul poștașilor din București și județul Ilfov. 

 

Compartiment Comunicare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu