Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 12 februarie 2022

Urmăriri în trafic și aproximativ 9.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

În urma unor  acțiuni desfășurate la nivelul  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei, polițiștii de frontieră au confiscat aproximativ 9.000 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară. Întreaga  cantitate de ţigări în valoare de peste  104.0000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism  în valoare de 20.000 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 11 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a  desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în cooperare cu  lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus.Astfel, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Petrova, un autoturism  marca Audi A8, despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea maşinii în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.S-a trecut la urmărirea autovehiculului,  la scurt timp acesta fiind descoperit  abandonat pe o stradă lăturalnică de pe raza localității Leordina..

Deoarece  în autoturism se afla o cantitate însemnată de țigări, s-a luat măsura conducerii mașinii la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat  cantitatea de 5.980 pachete cu țigări de proveniență Belarus.Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 69.966 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.În  cauză,  se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în data de 11 februarie,  la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat, spre localitatea Straja.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit.Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.938 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 34.375 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă  în formă agravantă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu