Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 22 februarie 2022

Misiune cumplită pentru un salvator

„Doamne, cred că e fata mea”. O adolescentă a murit în brațele tatălui ei, pompier chemat la locul accidentului, în Buzău.

Soarta a fost extrem de crudă pentru un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Duminică seară, când era de serviciu în echipajul de descarcerare, militarul a intervenit la un accident unde victimă era chiar fata lui de 15 ani.

Chiar dacă colegii au reușit să o scoată din mașina, iar adolescenta a fost resuscitată chiar și de către  tatăl ei, rănile au fost mult prea grave pentru a supraviețui. La volan se afla iubitul fetei, un tânăr în vârstă de 18 ani, 
care obținuse de câteva săptămâni permisul de conducere.

Caporalul Romeo Baciu era de serviciu la substația ISU din Padina - Buzău când în dispecerat a venit apelul care anunța accidentul.

Pe Drumul Național 2C, o mașină se răsturnase în afara șoselei și - el, împreună cu echipajul de descarcerare, au fost trimiși ca să intervină.

Caporalul Romeo Baciu era divorțat și își creștea singur fiica.  

Ștefania, era elevă în clasa a VIII-a. La școală, colegii i-au făcut un altar, la fel ca și la locul accidentului.

Băiatul care conducea mașina în care se afla Ștefania a scăpat fără răni grave din accident.
 Urmează să fie audiat de polițiștii care îl cercetează pentru ucidere din culpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu