Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 20 februarie 2022

Reţea de contrabandă destructurată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu suportul tehnic de specialitate al poliţiştilor din cadrul IGPR - Structurilor de Operaţiuni Speciale Botoşani şi Suceava, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu produse accizabile şi care acţiona pe raza judeţului Botoşani.

În data de 19 februarie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au fost desfăşurate 11 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani şi jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.
În perioada monitorizării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut în vederea confiscării aproximativ 340.000 de ţigarete diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 212.500 lei. 

În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada martie 2021-februarie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Botoşani au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care desfăşurau activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale care acţiona pe raza judeţului Botoşani, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, prin achiziţionarea de cantităţi de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova provenite din fapte de contrabandă.

Reţeaua le colecta, transporta, depozita şi comercializa prin intermediari sau direct în scopul obţinerii de beneficii financiare. Membrii acesteia aveau legături bine închegate între ei pe segmente relaţionale şi momente acţionale, cu aport diferit adus la îndeplinirea rezoluţiilor infracţionale în funcţie de posibilităţile de acţiune ale fiecăruia.

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, au fost identificaţi 15 cetăţeni români şi moldoveni, membri ai reţelei.

În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au identificat și indisponibilizat peste 17.000 de pachete de țigarete, în valoare de 212.500 lei, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în țară, acestea fiind introduse în România peste albia râului Prut, din Republica Moldova, folosind mijloace improvizate sau ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 19 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi şi polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 23.600 de lei, aproximativ 9.000 de euro, 8 telefoane mobile, 12 cartele sim, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, în baza unor mandate de aducere, persoanele implicate au fost conduse la audieri. La activități s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

Pe durata cercetărilor, suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către poliţişti din cadrul IGPR - Structurilor de Operaţiuni Speciale Botoşani şi Suceava.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, în vederea documentării întregii arii infracţionale şi a recuperării prejudiciului.

Facem menţiunea că faptele persoanelor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu