Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 19 februarie 2022

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER PE DRUMUL NAȚIONAL 6

Ieri, între orele 11.00-15.00, polițiștii cărășeni au desfășurat acțiuni pe DN 6, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. 

La acțiuni au participat 27 de polițiști, 11 polițiști rutieri și 16 din structurile de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, echipajele acționând cu 5 aparate radar. 

În cele 4 ore, polițiștii au aplicat aproape 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei. 

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care cele mai multe pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 15 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. 

Dintre cele 96 de sancțiuni contravenționale aplicate, 63 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză impuse pe tronsonul de drum. 

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod permanent pe drumurile publice din județ. 

În decursul acestei luni, pe DN 6, a fost înregistrat un singur accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane. 

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive în trafic, precum și respectarea regulilor de circulație, dintre care vă reamintim: 

      Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. 

    Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, în condiții de carosabil umed sau alunecos, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. 

    Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. 

    Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. 

    Nu efectuați depășiri riscante, nu conduceți autovehiculul după ce ați consumat băuturi alcoolice și respectați limita legală de viteză! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu