Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 22 februarie 2022

Activități pentru verificarea respectării legislației privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor

În cursul săptămânilor precedente, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliției Municipiului Reșița și Poliției Municipiului Caransebeș au desfășurat acțiuni pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș, pe linia verificării

modului de organizare a pazei și de executare a serviciului de pază, de către agenții de securitate.

Obiectivele urmărite în cadrul activităților au constat în verificarea existenței planului de pază avizat, respectării consemnului general şi particular, folosirii de personal de pază calificat şi atestat, dotării personalului cu uniformă, însemne distinctive şi mijloace de autoapărare, cât și folosirii documentelor și registrelor specifice şi înregistrării acestora.

De asemenea, s-a urmărit ca societățile de pază specializate să respecte timpii legali de intervenție în cazul unei alarme (15 minute în mediul urban și 30 minute în mediul rural) la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare și intervenție, fiind verificate 52 de obiective situate pe raza de competență.

Cu ocazia verificării agenților de securitate s-a urmărit modul în care aceștia cunosc și respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate.

Au fost verificați 75 de agenți de securitate, inclusiv cu privire la obligația de a nu se prezenta la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici de a consuma astfel de băuturi în timpul serviciului, la testările alcooltest 5 agenți de securitate fiind depistați sub influența băuturilor alcoolice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, 5 sancțiuni aplicate agenților de securitate depistați sub influența băuturilor alcoolice și 15 aplicate pentru neportul uniformei și a însemnelor distinctive.

Astfel de acțiuni și controale continuă și în perioada următoare pe raza întregului județ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu