Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 28 februarie 2022

Liga AC LABS, la a XIII-a ediție

 

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) orgnizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților), ce va avea loc în perioada 28 februarie - 10 iunie 2022, atât fizic, cât și online, acest aspect fiind decis de către reprezentanții fiecărei companii.

În cadrul proiectului, studenții

au ocazia de a revizui și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu. Totodată, aceștia au șansa de a se familiariza cu experiența unui interviu practic, dar și cu cerințele și tehnologiile folosite în domeniul IT&C.

Companiile timișorene vor susține testări, interviuri și laboratoare de-a lungul semestrului al doilea al acestui an universitar.

Ediția de anul acesta aduce 28 de companii partenere, peste 40 de laboratoare și peste 400 de locuri disponibile pentru studenții din Timișoara dornici să experimenteze domeniul IT într-un mod practic, aplicând cunoștințele dobândite până acum în facultate.

Deschiderea proiectului (prezentarea laboratoarelor) Liga AC LABS va avea loc în data de 28 februarie 2022, ora 14:00, atât pe platforma socială Discord, cât și pe pagina de Facebook a proiectului. În cadrul evenimentului, reprezentanții celor 28 companii partenere își vor prezenta laboratoarele și temele acestora.

 

Proiectul este structurat în 5 intervale:

  • Prezentarea laboratoarelor: luni, 28 februarie;
  • Înscrierea studenților: 28 februarie - 6 martie;
  • Selectarea participanților: 7 martie - 20 martie;
  • Confirmarea participanților: 21 martie- 25 martie;
  • Desfășurarea laboratoarelor: 28 martie - 10 iunie.

 

Informații suplimentare pot fi obținute de pe site-ul proiectului https://labs.ligaac.ro/, pagina de Facebook https://www.facebook.com/ligaaclabs și contul de Instagram https://www.instagram.com/ligaaclabs/.

Departament Comunicare si Imagine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu