Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!vineri, 25 februarie 2022

Informare privind traficul la frontieră-25.02.2022

În data de 25.02.2022, în intervalul orar 00.00-14.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 75.198 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 37.575 persoane au fost pe sensul de intrare în ţară, iar 37.623 persoane pe cel de ieşire.Comparativ cu ziua anterioara, 24.02.2022, în acelaşi interval orar, când valorile de trafic la nivel naţional au fost de  67.104 de persoane (33.010 pe sensul de intrare în ţară, 34.094 pe sensul de ieşire) s-a înregistrat o creştere de 12%. 

La frontiera cu Ucraina, numărul total de cetăţeni români şi străini a fost de 5.461 persoane, dintre care 4.787 pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu acelaşi interval din data de 24.02.2022,  când s-au înregistrat  6.382 persoane (5.321 pe sensul de intrare în ţară), s-a constatat o scădere cu 14,4 %.

La frontiera cu Moldova, valorile de trafic au fost de 13.172 persoane (dintre care 9.455 pe sensul de intrare în ţară), iar în ziua anterioară au fost 10.208 persoane (6.586 pe sensul de intrare în ţară) – creştere de 29 %.

La nivel naţional, au efectuat formalităţile de control 11.273 cetăţeni ucraineni, (7.389 pe sensul de intrare in Romania şi 3.884 pe cel de ieşire), fiind înregistrată o creştere cu 83% faţă de acelaşi interval orar al zilei anterioare. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 3.448 cetăţeni ucraineni, iar la cea cu Republica Moldova au intrat 2787.

De la declanşarea acestei crize, până în prezent, 34 persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, acestea urmând a fi preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

În continuare, reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu