Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!joi, 24 februarie 2022

Control DSP, la Centrul de Vaccinare Bocșa

 

O comisie de control alcătuită din reprezentanți ai Inspecției Sanitare de Stat, specialiști din cadrul Biroului de epidemiologie pentru supravegherea și controlul bolilor  transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, alături de un reprezentant al Primăriei Bocșa a efectuat,în baza Dispoziției nr. 11/16.02.2022 a directorului executiv al DSPCaraș-Severin, un control în data de 22.02.2022 pentru verificarea activității și funcționalității Centrului de Vaccinare Bocșa. Controlul a survenit în urma unei autosesizări după ce organe ale DGA au efectuat acolo cercetări și au operat rețineri.

Comisia de control a constatat următoarele:

Unitatea funcționează în baza Autorizației sanitare temporare de funcționare nr.4/19.02.2022, având ca obiect de activitate vaccinarea populației conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.2171/21.12.2020 ;

La data și ora controlului Centrul de vaccinare funcționa cu program redus respectiv ora 14 – 20 din lipsă de personal( patru medici, dintre care un medic coordonator, cinci asistenți medicali și doi registratori);

Conform proceselor verbale de predare-primire nr.1587/08.02.2022 și respectiv nr.1183/31.01.2022, s-au primit un număr de 150 doze de vaccin Pfizer și 25 doze vaccin Janssen iar la momentul controlului existau un număr de 10 doze de vaccin Janssen și 78 doze de vaccin Pfizer, în termen de valabilitate, păstrate în frigiderul unității, prevăzut cu termometru, monitorizarea temperaturii se face zilnic, conform graficului;

Programarea în vederea vaccinării se face atât on-line cât și prin prezentare la centrul de vaccinare ;

Se asigura structura generală a centrelor de vaccinare, respectându-se circuitul unidirecțional, deasemenea dotarea spațiilor din cadrul centrului de vaccinare este conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.2171/2020 ;

Unitatea este dotată cu cantități suficiente de materiale sanitare de unică folosință, echipament de protecție individual, produse biocide avizate și notificate de Comisia Națională de Biocide;

Centrul dispune de kit de urgență ( Epipen, adrenalină fiole);

Există proceduri de lucru(managementul șocului anafilactic, procedură de vaccinare);

Unitatea are contract cu firmă autorizată pentru colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale periculoase (SC ECOLOGMED SRL nr. 3589/08.03.2021), gestionarea deșeurilor medicale periculoase se face în mod corespunzător.

Se asigură igiena, dezinfecția și curățenia tuturor spațiilor din centrul de vaccinare cu ajutorul personalului auxiliar din cadrul Primăriei Bocșa și respectiv a firmei de DDD SCMM MARBOMI SRL, aceste operațiuni fiind consemnate în graficele zilnice.

Ca urmare a verificărilor următoarelor documente: registrul de vaccinări; chestionar triaj vaccinare (modelul prevăzut la Anexa nr. 1 la Normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID – 19, stabilite prin Ordinul Comun nr. 2171/181/M.223/4380/2020, cu modificările și completările ulterioare); formularul pentru consimțământ informat prevăzut la cap. IV, punctul 2 subpunct 2.3; precum și a sistemului informatic Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), au fost identificate 68 persoane vaccinate împotriva virusului Covid-19 cu serul Pfizer Comirnaty și 16 doze pierdute din același ser, pentru perioada 15.02.2022-21.02.2022. Nu au existat neconcordanțe între documentele în format fizic și cele informatice(RENV).

Conform Ordinului M.S. nr. 72 din 29 ianuarie 2021 precum și a Instrucțiunilor Centrului Național de Coordonare a Activității de vaccinare (CNCAV) au fost operate în RENV pierderile de vaccin, în categoria corespunzătoare motivului, aceste pierderi fiind consemnate inclusiv în registrele de vaccinări,zilnic.

Comisia a făcut următoarele recomandări:

 

1. Respectarea prevederilor Ord.MS 2171/2020, Ord.MS nr.1226/2012, Ord. MS 1761/2021.  

2. Respectarea Ord. MS 72/2021 și a Instrucțiunilor aprobate de către CNCAV.

Ambele ordine vizează funcționarea centrelor de vaccinare anti Covid 19, precum și recrutarea personalului pentru aceste centre,

 

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu