Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 12 februarie 2022

ANCOM completează decizia privind utilizarea frecvențelor radio exceptate de la licențiere

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat  în consultare publică un proiect de decizie care completează prevederile Deciziei nr. 311/2016 privind frecvenţele radio ori benzile de frecvenţe radio exceptate de la regimul de licenţiere. Completarea constă în introducerea unei noi categorii de interfețe radio,  utilizate de echipamenteleradio ce funcționează în benzi de frecvențe radio atribuite serviciului de amator, respectiv serviciului de amator prin satelit.

Modificări propuse

Proiectul supus consultării publice urmărește să reglementeze noi interfețe radio care vizează echipamentele radio ce funcționează în regim de emisie sau emisie/recepție în benzi atribuite serviciului de amator, respectiv serviciului de amator prin satelit.Interfețele propuse au ca documente de referință standardele ETSI EN 301 489-1, EN 301 489-15 și EN 301 783.Reglementarea interfețelor radio va permite radioamatorilor să utilizeze echipamente radio în scopul efectuării de experimente și al comunicării prin telegrafie fără fir, fără a produceinterferențe altor utilizatori ai spectrului radio.

Contextul actual

Pentru a putea răspunde cerințelor din ce în ce mai mari și mai complexe de accesla resursa limitată de spectru radio pentru mai multe aplicații și sisteme ce utilizează tehnologiile moderne în domeniul radiocomunicațiilor, a apărut necesitatea de a identifica noi metode și scenarii de utilizare partajată a spectrului radio.În cazul frecvențelor radio ori al benzilor de frecvențe radio utilizate fără obținerea prealabilă a unei licențe, este necesară definirea condițiilor pentru utilizarea eficientă a spectrului de frecvențe radio, ceea ce implică studii de utilizare partajată a spectrului radio și de compatibilitate radioelectrică între diverse aplicații și sisteme, având ca rezultat specificații tehnice, cunoscute sub numele de interfețe radio, cu acronimul RO-IR.

Procesul de consultare publică

Proiectul de decizie poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţiişi propuneri până la data de 21.02.2022,pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu