Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 19 septembrie 2019

INFORMARE CU PRIVIRE LA SISTEMUL DE BIKE-SHARING DIN MUNICIPIUL REȘIȚA

Transportul prin intermediul bicicletelor poate fi o alternativă a transportului în comun, încurajând totodată mișcarea și sportul. Sistemul de Bike Sharing are ca scop principal utilizarea bicicletei ca variantă de mobilitate ecologică, din punct de vedere al reducerii emisiilor de carbon, reprezentând totodată și o diversificare a modului de a petrece timpul liber, atât pentru locuitorii municipiului cât și pentru vizitatori.
CONDIȚII DE UTILIZARE:

Echipamentul poate fi utilizat în următoarele condiții:
-          utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem prin aplicația LINKA GO. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din  Google Play și APP Store.
-          Pentru a crea contul, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.
-          Înainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui să accepte Termenii și Condițiile aplicației Linka Go, precum si cei ai propriului regulament de funcționare al administratorului, Primăria Reșița. Utilizatorul NU poate folosi bicicletele dacă nu este de acord cu toți termenii, și toate condițiile din convenție. Acordul se da în cadrul aplicației.
Utilizarea bicicletelor este gratuită.

INFORMAȚII PRIVID UTILIZAREA
Ridicarea și returnarea echipamentelor se poate face de la oricare din cele patru stați de biciclete în regim self-service. (Centrul Civic- 2 puncte, Stație Intim- 1 punct, Parcul Tricolorului- 1 punct)
Durata unei sesiuni de utilizare este de maxim patru ore, după care trebuie returnate. Nereturnarea în cel mult 12 ore de la finalizarea sesiunii de utilizare se poate considera suspiciune de furt iar în acest caz vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului. În consecință, se va proceda la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei.
Reactivarea contului se va face în termen de 24 de ore de la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
-          Organele competente nu au reținut în sarcina Utilizatorului presupunerea rezonabilă privind intenția acestuia de a sustrage echipamentul;
-          Utilizatorul a returnat de bună voie echipamentul în starea în care l-a închiriat.
Neîndeplinirea cumulativă a celor două condiții, conduce în mod automat la anularea contului emis pe numele Utilizatorului.
În cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui Utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite “daune interese” reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei si costuri administrative de recuperare.
Bicicletele NU se pot utiliza / închiria:
(1) pentru transportul de pasageri;
(2) pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase;
(3) pentru a participa la curse de biciclete;
(4) pentru a fi subînchiriate la terți;
(5) de persoane care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor;
(6) în situații de vânt puternic sau furtuni.
Pe toată perioada de utilizare, Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create.
  • Intervalul orar de utilizare este 08:00 – 22.00, valabil de luni până duminică.
  • Regulamentul integral poate fi vizualizat accesând pe siteul www.primariaresita.ro
  • Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 01 noembrie - 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, deasemenea bicicletele sunt echipate cu sistem de monitorizare GPS iar beneficiarii acestui sistem sunt rugați să respecte și să trateze mijlocul de transport cu responsabilitate.

Centru de informare: Primăria Municipiului Reșița,Corp 1A, parter
Adresa: Reșița, Pta. 1 Decembrie 1918, nr 1A, Caraș-Severin
Telefon asistență: 0772 271 126





Biroul de Comunicare, Relații cu Presa

și Organizare Evenimente Publice

REGULAMENT PRIVIND UTILIZAREA SISTEMULUI DE BIKE-SHARING DIN MUNICIPIUL REȘIȚA 
 Articolul 1 - Scopul proiectului Reșița Bike Sharing 1. Transportul prin intermediul bicicletelor reprezintă un adaos și o completare flexibilă a transportului în comun și totodată reprezintă o alternativă pentru acesta. Proiectul Resita Bike are ca scop principal utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Sistemul de bike sharing creat prin proiectul Resita Bike , este de asemenea un produs turistic menit să ofere turiștilor o diversificare a modului de petrecere a timpului liber. 2. Detalii de contact beneficiar Beneficiarul proiectului Resita Bike este Municipiul Resita. Utilizatorii au la dispoziție următoarele date de contact: (1) Primaria Municipiului Resita, Pta. 1 Decembrie 1918, nr 1A, Resita, Caras-Severin (2) Telefon 0772 271 126 Articolul 2 - Condiții generale de acces și utilizare Utilizatorul poate utiliza echipamentul în următoarele condiții: 1. Pot utiliza biciclete utilizatorii înregistrați în sistem, acolo unde acestea sunt disponibile. Aplicatia pentru deblocarea bicicletelor poate fi gasita pe Google Play sub denumirea de LINKKA GO si este gratuita. 2. In momentul crearii contului, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresa de email valida si un card bancar in perioada de valabilitate. Inchirierea bicicletelor 2 este gratuita, dar in momentul inchirierii, o suma de 50 ron va fi blocata pe card, urmand a fi returnata la sfarsitul calatoriei. 3. Intervalul orar de utilizare este 08.00-22.00, valabil de luni până duminică. 4. Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 01 noembrie - 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile. 5. Bicicleta poate fi utilizată în mod gratuit timp de maxim patru ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. 6. Echipamentul va putea fi ridicat de la orice stație de biciclete în regim self-service. 7. Echipamentul va putea fi returnat la orice stație de biciclete în regim self-service. 8. Dacă echipamentul nu este returnat în cel mult 12 ore de la expirarea duratei maxime de închiriere (4 ore), abaterea se poate considera suspiciune de furt și vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului și de pedepsire a utilizatorului. În consecință, se va proceda la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei. Reactivarea contului se va face în termen de 24 de ore de la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții: (1) Organele competente nu au reținut în sarcina Utilizatorului presupunerea rezonabilă privind intenția acestuia de a sustrage echipamentul; (2) Utilizatorul a returnat de bună voie echipamentul în starea în care l-a închiriat. Neîndeplinirea cumulativă a celor două condiții, conduce în mod automat la anularea contului emis pe numele Utilizatorului. 9. În cazul în care Organele competente au reținut în sarcina Utilizatorului presupunerea rezonabilă privind intenția acestuia de a sustrage echipamentul, contul emis pe numele Utilizatorului va fi anulat și Utilizatorului i se va refuza emiterea unui nou cont. 10. În cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui Utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite “daune interese” de 2000 EURO reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei si costuri administrstive de recuperare. 11. Utilizatorul poate închiria simultan NUMAI o singură bicicletă. 12. Utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat-o în mod corespunzător (a se urma Articolul 5 din prezentul Regulament de utilizare). 13. Bicicletele NU se pot utiliza / închiria: (1) pentru transportul de pasageri; (2) pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase; 3 (3) pentru a participa la curse de biciclete; (4) pentru a fi subînchiriate la terți; (5) de persoane care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor; (6) în situații de vânt puternic sau furtuni. 14. Pe toată perioada de închiriere, Utilizatorul nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create. Articolul 3 - Obligațiile Utilizatorului sunt următoarele: 1. Echipamentul închiriat va fi folosit exclusiv de Utilizatorul în cauză, doar pentru transportul personal. 2. Utilizatorul trebuie să folosească bicicleta doar pe trasee și rute corespunzătoare nivelului său de experiență. 3. Se interzice Utilizatorului să învețe să conducă bicicleta pe drumurile intens circulate. 4. Utilizatorul are răspunderea integrală pentru daunele de orice natură (materiale, morale, fizice etc.) provocate unei terțe părți pe durata închirierii și utilizării bicicletei. 5. Utilizatorul este obligat să folosească echipamentul închiriat în condiții de exploatare normală și să evite lovirea, pierderea parțială sau totală a echipamentului închiriat. În caz că aceasta se întâmplă, Primăria Municipiului Resita va putea pretinde despăgubirea la valoarea de piață a reparației sau a echipamentului (subansamblului) lipsă, în baza raportului de evaluare a prejudiciului; 6. La apariția oricărei defecțiuni survenite pe perioada închirierii (frâne, manete frâne, schimbătoare, ghidon, șa, cadru, roți, spițe, jante, lanț), Utilizatorul are obligația să anunțe telefonic 0772 271 126 și să returneze bicicleta la cea mai apropiată stație. În plus, este interzisă cu desăvârșire repararea bicicletei de către Utilizator 7. În cazul pierderii sau furtului bicicletei, Utilizatorul are obligația să anunțe telefonic serviciul telefonic 0772 271 126 8. Utilizatorul este obligat să comunice modificarea datelor personale. 9. Utilizatorul este obligat să respecte regulile de circulație în vigoare și să folosească pistele de biciclete acolo unde sunt disponibile. 11. La momentul depunerii bicicletei, Utilizatorul trebuie să ancoreze în mod corespunzător bicicleta la una din stații. În cazul în care stația este plină, bicicleta trebuie returnată la cea mai apropiată stație. 4 12. Utilizatorului îi este interzisă folosirea telefonului mobil atunci când acesta se află în timpul mersului, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere». 13. Utilizatorului i se interzice să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul. 14. Utilizatorul, atunci când circulă pe drumurile publice pe care îi este permis accesul, trebuie să respecte prevederile Codului Rutier Român în vigoare, precum și celelalte prevederi legale referitoare la deplasarea pe bicicletă în siguranță pe drumurile publice sau pe pistele special amenajate. 15. Utilizatorului ii revine responsabilitatea folosirii unei căști de protecție, a genunchierelor și a altor echipamente de protecție în timpul utilizării bicicletei. Primăria Municipiului Resita nu este responsabilă de răniri, distrugerea bunurilor sau alte pierderi, inclusiv la adresa părților terțe în timpul pedalării sau staționării bicicletei. 16. Se interzice Utilizatorului să circule pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor; Notă: Nerespectarea de către Utilizator a obligațiilor mai sus-menționate atrage răspunderea sa exclusivă pentru toate situațiile ivite și/sau pierderile provocate atât Utilizatorului, cât și Municipiului Resita sau terțelor persoane. Articolul 4 - Abaterile și măsurile adoptate 1. Comportament caracterizat ca abatere în accepțiunea prezentului Regulament de utilizare. Sunt considerate abateri ale utilizatorilor comportamentele enumerate mai jos: (1) Abateri minore Nereturnarea bicicletei în termen de maxim 2 ore de la închiriere și necomunicarea motivului întârzierii către serviciul Call Center; Necomunicarea modificării datelor personale (2) Abateri majore - Cauzare de prejudicii bicicletei până în suma de de 500 lei, stabilite în baza raportului de evaluare a prejudiciului; - Cauzare de prejudicii stației până în suma de 500 lei, stabilite în baza raportului de evaluare a prejudiciului; - Returnarea bicicletei în cel mult 12 ore de la expirarea duratei maxime de închiriere (4 ore); - Neinformarea pierderii sau furtului bicicletei. (3) Abateri grave Sustragerea bicicletei; 5 Abandonarea bicicletei; Cauzare de prejudicii grave bicicletei peste suma de 500 lei, stabilite în baza raportului de evaluare a prejudiciului; Cauzare de prejudicii grave stației peste suma de 500 lei, stabilite în baza raportului de evaluare a prejudiciului; Demontarea bicicletei; Provocarea de daune către terți; Necomunicarea incidentelor survenite în timpul utilizării către serviciul telefonic 0772 271 126; Utilizarea bicicletei în scopuri comerciale; 2. Măsuri adoptate în cazul unei abateri În cazul în care au loc oricare din abaterile descrise mai sus, se adoptă următoarele măsuri, în conformitate cu comportamentul utilizatorului: (1) Acțiunea în cazul abaterilor minore În cazul în care utilizatorul comite vreo abatere din cele clasificate ca fiind minore, se pot lua măsurile detaliate mai jos: Suspendarea contului Utilizatorului pentru o perioadă de cel mult 7 (șapte) zile calendaristice ceea ce va duce la o interdicție privind utilizarea sistemului; (2) Acțiunea în cazul abaterilor majore În cazul în care utilizatorul comite vreo abatere din cele clasificate ca fiind majore, se pot lua măsurile detaliate mai jos: Suspendarea Contului Utilizatorului până la rezolvarea cauzei, ceea ce va duce la o interdicție privind utilizarea sistemului; Plata sumelor stabilite ca despăgubire, stabilite în baza raportului de evaluare a prejudiciului, conform contractului de mentenanță și realocare; (3) Acțiunea în cazul abaterilor grave În cazul în care utilizatorul comite vreo abatere din cele clasificate ca fiind grave, se pot lua măsurile detaliate mai jos: - Anularea contului Utilizatorului; - Plata sumelor stabilite ca despăgubire. Notă: Acțiunea de suspendare (blocare) a contului Utilizatorului, atunci când această măsură este indicată, nu implică și încetarea contractului de utilizare. Excepție fac situațiile în care fie reprezentanții Municipiului Resita decid că se impune acest lucru urmare a abaterilor săvârșite sau a istoricului de abateri existente pe numele Utilizatorului, fie atunci când contul este anulat. 6 3. Procedura privind măsurile adoptate în caz de abateri și comunicarea acestora (1) În cazul în care este detectată o abatere (ca urmare a acțiunilor de supraveghere sau a acțiunilor autorităților), reprezentanții Municipiului Resita vor aplica măsura sau măsurile stabilite pentru abaterea respectivă/abaterile respective și vor înștiința Utilizatorul la adresa de e-mail furnizată la înregistrare cu privire la măsurile luate. În acest sens, Utilizatorul este obligat să își verifice periodic adresa de e-mail furnizată la înregistrare astfel încât să poată lua la cunoștință în termen util despre eventualele abateri săvârșite, măsuri luate și sancțiuni aplicate. Utilizatorul nu va putea invoca neluarea la cunoștință a acestor informații ca urmare a unei lipse de verificare periodică a e-mailului. (2) Necontestarea de către Utilizator a măsurilor luate în termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la comunicare, conduce automat la rămânerea definitivă și executorie a acestora. (3) În cazul în care Utilizatorul contestă în scris măsurile luate și sancțiunile aplicate, reprezentanții Municipiului Resita vor analiza susținerile Utilizatorului și dovezile furnizate și, dacă le vor găsi întemeiate, vor anula respectivele măsuri. (4) În cazul în care contestația Utilizatorului este neîntemeiată, măsurile luate rămân definitive și executorii. Articolul 5 - Politica de confidențialitate 1. Utilizarea datelor cu caracter personal se va face în conformitate cu reglementările legale în vigoare în legătură cu protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. 2. Prin înregistrarea și activarea unui cont, Utilizatorul consimte în mod expres și neechivoc ca datele sale cu caracter personal să intre în baza de date aferentă sistemului de bike sharing. 3. Municipiul Resita va prelucra datele cu caracter personal pe perioada existenței contului, iar ulterior dezactivării contului va transforma datele cu caracter personal în date anonime și le va prelucra în scopuri statistice interne. 4. Informaţiile furnizate de Utilizatori vor fi folosite doar pentru a asigura funcţionarea serviciului de închiriere de biciclete în regim self-service, pentru a îmbunătăți continuu funcţionarea serviciului, pentru a creşte calitatea serviciilor oferite. 5. Municipiul Resita nu va transmite (prin vânzare sau închiriere) către terțe părți informațiile cu caracter personal. Municipiul Resita poate, totuși, transmite informația terților în următoarele cazuri: (1) cu acordul Utilizatorului; 7 (2) dacă este necesară transmiterea unor informații în vederea furnizării serviciului de închiriere de biciclete în regim self-service; (3) în cazul în care informația e necesară partenerilor Municipiului Resita pentru îmbunătățirea serviciului de închiriere de biciclete în regim self-service. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de Municipiul Resita doar în măsura în care este necesară asistența lor; (4) se pot transmite informații cu caracter personal autorităților sau instituțiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credințe dacă: - este prevăzut într-o dispoziție legală; - protejează drepturile Municipiului Resita; - previne o infracțiune sau protejează siguranța națională; - protejează siguranța individului sau siguranța publică; (5) în cazul în care activitățile Utilizatorului contravin termenilor și condițiilor statuate de Municipiul Resita sau a instrucțiunilor pentru utilizarea serviciului de închiriere de biciclete în regim self-service. 6. În cazul în care vor apărea situațiile menționate mai sus, Utilizatorul va fi anunțat prin email sau printr-o notificare ce poate fi consultată pe portal în contul personal. 7. Municipiul Resita conferă dreptul Utilizatorului de a modifica datele de contact pe care le-a înregistrat. De asemenea, ca Utilizator, puteți să solicitați Municipiului Resita ștergerea datelor dvs. oricând. Pentru confidențialitatea și securitatea datelor, contul dvs. este protejat de o parolă. Articolul 6 – Acord folosire aplicatie LINKKA GO 1. Inainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui sa accepte Termenii si Conditiile aplicatiei Linkka Go. Utilizatorul NU poate folosi bicicletele daca nu este de accord cu toti termenii, si toate conditiile din conventie. Acordul se da in cadrul aplicatiei. 2. Termenii si Conditiile LINKKA GO in aplicatie sunt in limba engelza. Text redat mai jos, varianta in engleza si romana. 8 „Contract de închiriere cu Operatorul pentru sistemul de închiriere biciclete LINKA GO Vă rugăm să citiți cu atenție acești termeni și condiții de utilizare înainte de a închiria sau utiliza o bicicletă („Bicicletă”) de la LINKA GO Bike Share, o marcă de servicii de partajare a bicicletelor oferită de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI REȘIȚA care este menționată aici drept „Operator”. Prin închirierea sau folosirea unei biciclete, sunteți de acord cu toți termenii și condițiile conținute aici, inclusiv, fără a se limita la, renunțările, eliberarea și limitările de răspundere stabilite pentru acestea. Dacă nu sunteți de acord cu toți termenii și condițiile de utilizare, nu vă este permis să închiriați sau să folosiți o bicicletă de la operator sau filiale ale acestuia. 1 ACORD Acești Termeni și Condiții de utilizare a închirierii de biciclete (acest „Acord”) sunt între dvs. („Dvs” sau „Utilizator”) și Operator. „Dvs” sau „Utilizatorul” este persoana care a fost de acord cu prezentul Acord și a înregistrat abonamentul pentru a utiliza sistemul de închiriere biciclete LINKA GO. 1.1 CONTRAPRESTAȚIE Ca si contraprestație catre Operator care închiriază o bicicletă către Utilizator, Utilizatorul este de acord cu termenii și condițiile prezentului acord. 1.2 ECHIPAMENT Operatorul intretine o rețea de zone GeoBlock („Zone de parcare”) unde Bicicletele folosesc un sistem de blocare controlat electronic („Blocare”). Toate echipamentele de mai sus precum și alte echipamente situate într-o Zonă de Parcare sau care conține o bicicletă, integral sau parțial, sunt denumite „Echipamente ale Operatorului.” 1.3 CUM FUNCȚIONEAZĂ (I) Cumpărați un abonament (calitate de membru) sau stocați o formă acceptabilă de plată prin aplicația LINKA GO din magazinele comerciale de către Operator, site-ul Operatorului sau direct prin aplicația LINKA GO. (II) Odată ce Utilizatorul achiziționează un abonament sau introduce o formă acceptabilă de plată prin aplicația LINKA GO, Utilizatorul poate accesa doar o singura bicicletă, activând conexiunea Bluetooth pe smartphone, pornind aplicația LINKA GO utilizând sub-contul Operatorului. cont și scanand codul QR de pe bicicletă SAU introducând un număr de bicicletă manual în aplicație. (III) Închirierea începe odată cu deblocarea sistemului de închidere și bicicleta este eliberată din stație și se încheie când “Dispozitivul de blocare” este activat în zona de parcare desemnată. Utilizatorul trebuie să aștepte rezumatul călătoriei, indicând că deplasarea este finalizată înainte de a părăsi bicicleta. Taxe suplimentare se vor aplica dacă bicicleta nu este returnată într-o zonă de 9 parcare desemnată. Perioadele de închiriere vor fi rotunjite și calculate proporțional până la minutul care urmează. 1.4 LIMITE Bicicleta nu va fi lăsată în afara Zonelor de Parcare desemnate de Operator. “Dispozitivul de blocare” nu se va activa și călătoria nu se va încheia dacă se încearcă încetarea închirierii în afara zonei de parcare. 2 ABONAMENTE SI PRETURI ÎNCHIRIERE BICICLETE 2.1 ABONAMENTE ÎNCHIRIERE Operatorul oferă 2 tipuri: abonament ocazional și abonament lunar. 2.1.1 Abonamentul ocazional este un concept de plată per utilizare. În primele 30 de minute costul este 0 EURO, iar următoarele 30 de minute costul este 0 EURO. 2.1.2 Costul abonamentului lunar este de 0 EURO, unde Utilizatorul primește călătorii nelimitate pentru primele 30 de minute. Următoarele 30 de minute costul este 0 EURO. 2.1.3 Timpul de închiriere neutilizat al Utilizatorului nu poate fi reportat de la o zi la alta, iar minutele neutilizate expiră. 2.2 PERIOADA MAXIMĂ DE ÎNCHIRIERE Dacă o bicicletă nu este returnată într-o zonă de parcare desemnată în termen de 12 ore, Operatorul poate considera că bicicleta va fi furată și va percepe Rider suma de 2000 USD. 2.3 TARIF DE REPARARE În cazul în care Bicicleta este deteriorată în timpul folosirii, dincolo de uzura obișnuită, ca urmare a comportamentului neglijent sau intenționat din partea Utilizatorului, Utilizatorul va fi taxat cu o suma care este egală cu costul reparației acestor daune. 2.4 TARIF DE BICICLETA FURATA Dacă Utilizatorul lasă o bicicletă deblocată sau nesupravegheată sau aceasta este furată, Operatorul poate percepe Utilizatorului un cost de înlocuire egal cu 2000 EUR. 2.5 INCALCARI Utilizatorul va fi complet responsabil și va despăgubi Operatorul pentru orice bilete sau taxe evaluate cu privire la Bicicletă sau Operator în perioada de închiriere a Utilizatorului sau ca urmare a locației în care Utilizatorul a parcat Bicicleta. Utilizatorul este responsabil pentru toate biletele și încălcările privind deplasările în timpul perioadei de închiriere. Utilizatorul acceptă să ramburseze Operatorului orice costuri, cheltuieli și/sau onorarii ale avocatului pentru procesarea, urmărirea și/sau apărarea în instantă a oricăror astfel de revendicări. 2.6 CARD DE CREDIT SAU DE DEBIT 10 Utilizatorul trebuie să furnizeze Operatorului un număr valabil de card de credit sau debit și data de expirare înainte de a fi înregistrat pentru a utiliza o Bicicletă. Utilizatorul declară și garantează Operatorului că Utilizatorul este autorizat să folosească informațiile despre cardul de credit sau debit furnizate. Utilizatorul autorizează Operatorul să taxeze cardul de credit sau debit pentru care sunt furnizate informații pentru toate taxele suportate de Utilizator conform prezentului Acord, taxe care sunt supuse impozitelor pe vânzări aplicabile și altor taxe ale administrației locale, care pot fi percepute și colectate de către Operator. În cazul în care metoda de plată a Utilizatorul în relația cu Operatorul este refuzată din orice motiv, Utilizatorul trebuie să actualizeze informațiile de plată pentru a permite accesul la o Bicicletă. 3 RESTRICȚII ȘI ALȚI TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE A BICICLETEI 3.1. DECLARAȚII ȘI GARANȚII Ca și condiție precedentă acordului cu Operatorul pentru a permite Utilizatorului să participe la Program și să închirieze o Bicicletă, Utilizatorul declară și garantează Operatorului că: îndeplinește cerințele de vârstă minimă: (1) are vârsta de 18 ani sau mai mare pentru a închiria o bicicletă cu cardul de credit; și (2) are 18 ani sau mai mult pentru a se deplasa cu bicicleta. Utilizatorul are experiență și este familiarizat cu utilizarea sigură și competentă a unei biciclete și că el/ea este apt fizic și psihic pentru a merge cu bicicleta. Utilizatorul este familiarizat cu toate regulamentele locale, cu reglementările, codurile și legile aplicabile naționale ce privesc utilizarea sigură și legală a unei biciclete. 3.2. CONFIRMĂRI ȘI ACORDURI Ca și condiție precedentă acordului cu Operatorul pentru a permite Utilizatorului să participe la Program și să închirieze o Bicicletă, Utilizatorul confirmă și este de acord după cum urmează: • Utilizatorul este pe deplin conștient de faptul că mersul cu bicicleta pe străzi prezintă un risc de accident din cauza șoferilor, pietonilor și a condițiilor rutiere, iar Utilizatorul trebuie să păstreze o atenție adecvată pentru a evita astfel de accidente. • Utilizatorul este complet instruit și capabil să utilizeze și să se deplaseze pe o bicicletă și nu se bazează pe Operator sau LINKA pentru a învăța cum să utilizeze sau să se deplaseze pe o bicicletă. • Nefolosirea unei căști sau a unui echipament de protecție sau neutilizarea bicicletei într-o manieră atentă și în mod rezonabil competentă, poate duce la vătămare corporală sau la deces. • Utilizatorul este singurul responsabil pentru obținerea și utilizarea unei căști și a echipamentului de protecție. • Utilizatorul este singurul responsabil pentru exploatarea și deplasarea pe o bicicletă într-un mod atent și rezonabil competent. • O cască și un echipament de protecție, chiar și atunci când sunt utilizate, nu elimină riscul de vătămare corporală în caz de accident. • Toate bicicletele sunt și vor rămâne în permanență proprietatea exclusivă a Operatorului. 11 • Utilizatorul este singurul responsabil pentru orice încălcări legate de deplasarea cu bicicleta și/sau amenzi suportate de acesta în timpul folosirii bicicletei, inclusiv pentru acoperirea oricăror costuri pentru parcarea bicicletei în locații interzise. • Operatorul nu este obligat să furnizeze asigurare de orice fel legată de Utilizator sau de utilizarea de către acesta a Bicicletei, iar în cazul în care Operatorul, la alegerea sa, furnizează o asigurare, Utilizatorul va rămâne singurul răspunzător pentru orice obligații, daune materiale, vătămare corporală, vătămare corporală altor persoane, daune, penalități, amenzi, pierderi și/sau cheltuieli de orice fel. • Dacă Utilizatorul cauzează daune bunurilor sau vătămare unei alte părți în timpul utilizării sau când se află în posesia bicicletei, Utilizatorul este singurul responsabil pentru astfel de daune sau vătămări. • Utilizatorul va returna Bicicleta Operatorului în aceleași condiții ca la primire. • Utilizatorul este responsabil pentru oricare și toate daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a Bicicletei sau din abuzul acesteia precum și costul acestor daune. • Operatorul oferă Bicicletele ca pe o utilitate, iar această disponibilitate de închiriere este destinată să fie utilizată numai de acele persoane care sunt capabile și calificate să utilizeze o Bicicletă pe cont propriu și care au agreat toți termenii și condițiile prezentului acord. 3.3. CERINȚE Ca și condiție precedentă acordului cu Operatorul pentru a permite Utilizatorului să participe la Program și să închirieze o Bicicletă, Utilizatorul va face următoarele în timpul oricărei utilizări a Bicicletei („Cerințe de Utilizare”): • Va verifica cu atenție Bicicleta pe care Utilizatorul dorește să o închirieze înainte de utilizare, pentru a se asigura că Bicicleta este în stare bună de funcționare. • Va testa componentele de funcționare ale Bicicletei înainte de a continua cu utilizarea prevăzută, inclusiv, fără a se limita la, frâne, anvelope, angrenaje, pedale, lumini, cadru și șa. • Va notifica rapid Serviciul de Relații cu Clientii al Operatorului cu privire la orice defect, funcționare defectuoasă sau reparații necesare unei Biciclete. Utilizatorul poate contacta Operatorul prin intermediul unei linii telefonice de relații cu clienții sau prin e-mail. • Va regla șaua la înălțimea corespunzătoare înainte de a folosi Bicicleta. • Va regla comportamentul de mers cu bicicleta pentru o funcționare sigură în funcție de condițiile meteorologice. • Va regla comportamentul de rulat cu bicicleta, astfel încât să fie cel al unui utilizator cu experiență și rezonabil de prudent. • Va contacta Operatorul și Poliția locală imediat în caz de furt al bicicletei sau un accident care a avut loc în timpul folosirii bicicletei de către Utilizator, care a provocat vătămări corporale. 3.4. UTILIZĂRI RESTRICTIONATE Utilizatorul nu va efectua niciuna dintre următoarele acțiuni („Utilizări restricționate”): • Nu va utiliza vreo Bicicletă dacă Utilizatorul are vârsta mai mică de 18 ani. • Nu va utiliza vreo Bicicletă dacă Utilizatorul are vreo afecțiune fizică sau psihică existentă care i-ar interzice Utilizatorului să utilizeze în siguranță Bicicleta. 12 • Nu va utiliza o bicicletă în timp ce transportă vreun articol care împiedică capacitatea Utilizatorului de a opera în siguranță Bicicleta. • Nu va utiliza o bicicletă în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau a oricărei alte substanțe care îi afectează capacitatea de a utiliza în siguranță Bicicleta. • Nu va utiliza un telefon mobil sau dispozitiv electronic mobil, incluzând, fără a se limita la, pentru efectuarea de apeluri telefonice, mesaje text, muzică sau orice altă utilizare care distrage Utilizatorul de la utilizarea în siguranță a Bicicletei. • Nu va permite niciunei alte persoane să utilizeze Bicicleta și nici nu va permite transportarea mai multor persoane pe bicicletă. • Nu va incălca nicio lege federală, națională sau locală aplicabilă. • Nu va opera sau utiliza o bicicletă în vreun mod în condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv, fără a se limita la: grindină, furtuni de praf, ceață, ploi abundente sau furtuni cu fulgere. • Nu va opera sau folosi o bicicletă care are vreun defect, nu funcționează ca o bicicletă cu o funcționare corespunzătoare sau care are nevoie de reparații. • Nu va continua sa folosească Bicicleta dacă aceasta sau orice componentă a acesteia se defectează sau funcționează defectuos. • Nu va utiliza Bicicleta pentru curse, cascadorii, sărituri și/sau rulare pe teren accidentat. • Nu va utiliza Bicicleta în vreun scop comercial. • Nu va remorca, trage, transporta sau împinge vreo persoană sau un obiect cu Bicicleta. • Nu va scoate sau modifica accesorii, piese sau componente ale vreunei Biciclete. • Nu va utiliza bicicleta fără a plăti taxele de utilizare aplicabile la data scadenței. 4.0 LIMITĂRILE SERVICIILOR. Utilizatorul confirmă și este de acord că, de la și după data la care Operatorul pune Bicicletele la dispoziția publicului pentru închiriere, Operatorul poate suspenda oricând sau parțial programul său de închiriere de biciclete în orice moment, poate muta Zonele de Parcare, poate reduce numărul de Biciclete disponibile pentru închiriere și să deruleze în vreun fel programul de închiriere de Biciclete la alegerea sa. Utilizatorul confirmă în plus că Operatorul poate suspenda disponibilitatea Bicicletelor în condiții meteorologice nefavorabile sau i se poate cere să suspende închirierea de Biciclete acolo unde sunt situate Bicicletele. Utilizatorul nu are dreptul la rambursarea taxelor pentru perioadele de închiriere neutilizate, cu excepția cazului în care serviciul Operatorului de închiriere a Bicicletelor nu a fost suspendat mai mult de 15 zile. Operatorul nu declară sau garantează că Bicicletele vor fi disponibile pentru închiriere în orice Stație în orice moment. Operatorul poate solicita returnarea Bicicletelor sale în orice moment. 5.0 ELIBERAREA ȘI LIMITAREA RĂSPUNDERII 5.1 Având în vedere închirierea și utilizarea bicicletei, Utilizatorul, pentru sine și în numele moștenitorilor, executorilor, administratorilor și mandatarilor săi, eliberează pentru totdeauna și descarcă de răspundere i. pe Operator și funcționarii acestuia, comitetele și comisiile Operatorului, membrii, managerii, angajații, furnizorii, agenții, reprezentanții acestuia 13 ii. Orice municipalitate cu care Operatorul are contract pentru a oferi un program de închiriere a bicicletelor și iii. Orice deținător de proprietate cu care municipalitatea are contract pentru a furniza proprietăți imobiliare destinate sistemului de închiriere biciclete, inclusiv, fără limitare, stații, zone de parcare, suporti rastel biciclete, (toate numite colectiv, „Părțile Operatorului”) de la oricare și toate revendicările, cererile, disputele, pierderile, răspunderile, datoriile, garanțiile, taxele, penalitățile, procedurile, cauze de acțiune în instanță și daunele, inclusiv pentru vătămare corporală, decese din neglijență, daune aduse proprietăților și rănire a utilizatorului sau a terților (colectiv numite, „revendicări”), inclusiv revendicări necunoscute sau neanticipate, care apar sau sunt legate direct sau indirect cu prezentul acord sau cu închirierea, întreținerea, proiectarea, utilizarea și/sau utilizarea echipamentului Operatorului, inclusiv bicicletele sau site-ul web al operatorului, inclusiv oricare și toate revendicările referitoare la neglijența exclusivă sau parțială a operatorului, a părților operatorului sau a oricărei alte părți. Prin prezenta Utilizatorul renunță în mod expres la orice pretenții împotriva părților operatorului despre care nu știe sau suspectează că există în favoarea operatorului în momentul închirierii unei biciclete și renunță în mod expres la drepturile utilizatorului în conformitate cu orice statut care pretinde să păstreze revendicările necunoscute ale utilizatorului. 5.2 în niciun caz operatorul sau părțile acestuia nu vor fi făcuți răspunzători pentru daune exemplare, incidentale, indirecte, speciale sau consecințe de orice fel care decurg din prezentul acord sau din închirierea, întreținerea, proiectarea, utilizarea și/sau utilizarea echipamentului operatorului, inclusiv bicicletele sau site-ul operatorului, inclusiv, fără limitare, pierderea profitului, pierderea funcționalității, pierderea economiilor sau pierderea veniturilor, indiferent dacă operatorul sau părțile acestuia au fost sau nu informați cu privire la posibilitatea unei astfel de pierderi, cauzate în orice fel, și pe orice principiu de responsabilitate. În cazul în care se consideră că operatorul sau părțile acestuia au vreo responsabilitate în temeiul prezentului acord sau care rezultă din folosirea de către utilizator a echipamentului operatorului, inclusiv a bicicletelor sau a site-ului web al acestuia, această răspundere nu trebuie să depășească valoarea abonamentului sau a închirierii plătite operatorului de utilizator. 5.3 În niciun caz, utilizatorul nu va pretinde că părțile operatorilor, individual sau colectiv, nu au instruit în mod corespunzător utilizatorul sau nu au furnizat utilizatorului instrucțiunile necesare pentru a merge cu bicicleta în același mod ca o persoană care este un utilizator cu experiență care a fost instruit să utilizeze o bicicletă într-un mod sigur și atent. 6.0 IPOTEZE DE RISCURI; EXONERARE DE RESPONSABILITATE Utilizatorul recunoaște și acceptă în mod expres că închirierea și utilizarea bicicletei sunt pe riscul său. Utilizatorul acceptă bicicleta pentru utilizare după ce și-a exercitat propria alegere liberă de a participa voluntar la această activitate și după ce a inspectat bicicleta și a certificat că este în stare bună de funcționare. Utilizatorul înțelege că mersul cu bicicleta poate fi o activitate periculoasă. Utilizatorul recunoaște, înțelege și își asumă tot riscul legat de închirierea, întreținerea, proiectarea, utilizarea și/sau folosirea echipamentului operatorului, 14 inclusiv bicicletele și site-ul operatorului, și înțelege că mersul cu bicicleta presupune risc pentru utilizator și alții, inclusiv daune, vătămare corporală, dizabilitate parțială sau totală, paralizie și decesul unui utilizator sau a altora, iar acel utilizator are cunoștințe depline despre riscurile și pericolele menționate, inclusiv astfel de riscuri, daune și vătămări care pot apărea din neglijența altora sau ca urmare a condițiilor de drum. Toate bicicletele și alte echipamente ale operatorului sunt furnizate „așa cum este” și fără nicio garanție de vreun fel, fie ea expresă sau implicită, scrisă sau orală, inclusiv, fără limitare, orice garanție de comercializare, calitate sau potrivire pentru un anumit scop. Prin prezenta, operatorul și părțile acestuia renunță la orice răspundere civilă (inclusiv neglijență, răspundere pentru produs sau răspundere strictă). 7.0 REZOLVAREA LITIGIILOR Utilizatorul este de acord că operatorul, la propria sa discreție, poate depune orice litigiu care rezultă sau este legat de acest acord, din folosirea de către utilizator a echipamentului operatorului, inclusiv, fără limitare, a bicicletelor și/sau a site-ului web al operatorului, pentru arbitraj final și obligatoriu în conformitate cu regulile asociației de arbitraj, de unul sau mai mulți arbitri desemnați în conformitate cu regulile menționate. În cazul în care operatorul supune această dispută arbitrajului, atunci arbitrajul este obligatoriu și trebuie respectat de către părți. Această procedură se ține în conformitate cu legile naționale, fără a se ține cont de principiile juridice. Toate procedurile de arbitraj se vor desfășura în limba engleză. În cazul în care operatorul alege să prezinte o dispută sau o revendicare pentru arbitraj, în măsura maximă permisă de lege, operatorul și utilizatorul renunță la orice drept de judecată de către juriul în orice litigiu sau la participarea unui juriu la soluționarea oricărui litigiu care rezultă din sau în legătură cu prezentul acord sau utilizarea de către utilizator a echipamentului operatorului, inclusiv, fără limitare, a bicicletelor și/sau a site-ului web al operatorului. 8 DESPĂGUBIRE Utilizatorul va despăgubi și va exonera de răspundere operatorul și filialele sale, inclusiv RESITA MICycle bike sharing și LINKA TECHNOLOGIES, LLC., împotriva oricăreia și tuturor revendicărilor referitoare la sau care rezultă din acest acord, inclusiv, dar fără a se limita la, încălcarea de către utilizator a oricăror declarații, garanții, convenții prevăzute în prezentul acord și închirierea, întreținerea, proiectarea, utilizarea sau operarea bicicletei, a încuietorilor, a stațiilor și/sau a site-ului web al operatorului, chiar dacă sunt cauzate în totalitate sau parțial de neglijența operatorului și/sau neglijența altora, cunoscute sau necunoscute în prezent. La opțiunea operatorului, utilizatorul își va asuma controlul asupra apărării și soluționării oricărei cereri de despăgubire de către utilizator (cu condiția ca, în acest caz, operatorul să poată alege oricând să preia controlul apărării și soluționarea oricărei astfel de cereri). În niciun caz, utilizatorul nu poate soluționa vreo cerere fără acordul scris al operatorului. 9.0 TRANSFER Operatorul își poate transfera drepturile și îndatoririle în temeiul prezentului acord oricărei părți în orice moment, fără notificare către Utilizator. 15 10.0 FĂRĂ RENUNTARE LA DREPTURI Eșecul operatorului de a insista sau de a aplica executarea strictă a oricărei dispoziții din prezentul acord nu poate fi interpretat ca o renunțare la vreo prevedere sau drept. Nici cursul de conduită între părți și nici practica comercială nu vor acționa pentru a modifica vreo parte a prezentului acord. Nerenuntarea la drepturi de către Operator nu poate fi interpretată ca o renunțare la vreo dispoziție anterioară sau ulterioară din prezentul acord. 11.0 ÎNCETAREA ACORDULUI Operatorul poate rezilia prezentul Acord în orice moment, fără cauză, proces legal sau notificare către Utilizator, folosirea Sistemului de către Utilizator este „la dorința” Operatorului. Utilizatorul renunță la toate revendicările, cereri de chemare în judecată, cheltuieli și/sau daune aferente și/sau legate de orice astfel de reziliere. Utilizatorul nu va avea dreptul la rambursarea unei sume plătite pentru perioadele de închiriere neutilizate, dacă acest Acord este reziliat din cauză reală. Utilizatorul poate rezilia planul de închiriere în orice moment; cu condiția, totuși, că Operatorul nu va acorda nicio rambursare pentru timpul folosit deja de Utilizator. 12.0 CLAUZA DE SEPARABILITATE În cazul în care o dispoziție a prezentului acord este considerată de o curte de jurisdicție competentă că vine în contradicție cu legea, dispozițiile rămase ale acordului rămân în vigoare și efect. 13.0 CLAUZĂ VALABILĂ DUPĂ ÎNCETAREA CONTRACTULUI Toate dispozițiile prezentului Acord referitoare la limitarea și excluderea răspunderii, renunțări, asumarea riscului, garanțiile și obligațiile de despăgubire vor fi valabile si după încetarea prezentului acord, iar toate sumele neplătite la momentul încetării sau expirării prezentului Acord vor rămâne scadente și plătibile. 14.0 POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE Utilizatorul poate accesa politica de confidențialitate a operatorului aplicabilă prezentului acord la adresa: https://www.linkalock.com/pages/privacy-policy 15. ÎNTREGUL ACORD Prezentul Acord constituie Acordul final și întreg între Operator și Utilizator și prevalează asupra oricărei comunicări anterioare sau actuale, conflictuale sau suplimentare dacă părțile nu au convenit altfel în scris. Operatorul va avea dreptul să revizuiască, să schimbe și să modifice termenii și condițiile cuprinse în prezentul acord, fără o notificare scrisă prealabilă, prin publicarea Acordului revizuit pe www.linkafleets.com, iar aceste modificări se vor aplica tuturor utilizărilor viitoare ale Bicicletelor după data acestor modificări. Utilizatorii sunt singuri responsabili de revizuirea și familiarizarea cu orice modificare a prezentului acord. Utilizarea și/sau exploatarea Bicicletei de către Utilizator în urma oricăror modificări ale prezentului Acord constituie acceptarea de către Utilizator a termenilor și condițiilor modificate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu