Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 11 septembrie 2019

ANCOM: amplificatoarele de semnal 2G/3G/4G trebuie sa aiba aplicat marcajul CE si pot fi puse in functiune doar cu acordul operatorilor de telefonie mobila si internet mobil!

„In ultima perioada, tot mai multi utilizatori folosesc amplificatoare de semnal 2G/3G/4G cu intentia de a beneficia de un semnal mai bun. Din pacate insa, daca astfel de echipamente sunt neconforme sau sunt puse in functiune fara acordul operatorului, acestea pot provoca interferente prejudiciabile atat celorlalti utilizatori din aria de acoperire, cat si furnizorilor. Totodata, trebuie precizat ca folosirea acestui tip de echipament presupune utilizarea spectrului de frecvente radio si nu se poate face decat de catre operatorul care detine licenta de utilizare a spectrului. Pentru ca folosirea unor astfel de echipamente, neconforme sau fara acordul operatorului, ia amploare de la un an la altul, atentionam utilizatorii ca risca sanctiuni conform legislatiei in vigoare", a declarat
Cristin POPAdirector executiv monitorizare si control din cadrul ANCOM.
Utilizarea amplificatoarelor de semnal 2G/3G/4G
Serviciul de telefonie mobila functioneaza prin propagarea undelor radio, care poate fi afectata de diferite obstacole (cladiri, tuneluri, dealuri, paduri, lacuri sau conditii meteo), tipul telefoanelor folosite, numarul de apeluri initiate in acelasi timp de mai multe persoane etc.
Amplificatoarele de semnal (denumite si repetoare) sunt echipamente menite sa preia semnalul emis de furnizorii de servicii de comunicatii mobile din exteriorul cladirilor pentru a-l amplifica in interiorul acestora, oferind o putere imbunatatita a semnalului radio.
Daca un amplificator de semnal nu are aplicat pe el marcajul CE, acesta este neconform. In momentul in care un astfel de aparat este pus in functiune pe teritoriul Romaniei, el poate produce interferente care perturba buna functionare a serviciilor de telefonie mobila. Astfel, numarul utilizatorilor care pot folosi serviciul de telefonie sau internet mobil in zona respectiva scade semnificativ, apelarea devenind uneori imposibila, iar apelurile in curs se intrerup.
In cazuri extreme, interferentele cauzate de echipamentele neconforme pot afecta apelarea numarului de urgenta 112.
Daca in 2016 au fost localizate si confiscate 7 astfel de amplificatoare de semnal neconforme, in 2017 numarul acestora a ajuns la 68, in 2018 - la 132, iar in prima jumatate a acestui an au fost localizate 44 de amplificatoare fara marcaj CE aplicat, care au provocat interferente prejudiciabile.
De retinut
Utilizatorii care folosesc amplificatoare de semnal 2G/3G/4G trebuie sa verifice existenta marcajului CE pe aparat, iar in cazul in care acesta lipseste, aparatul trebuie scos din functiune. In cazul in care cei care detin echipamente neconforme continua sa le foloseasca, incalca astfel prevederile Hotararii Guvernului nr. 740/2016, riscand sanctiuni cuprinse intre 500 si 5.000 lei. 
In acelasi timp, pentru ca folosirea amplificatoarelor de semnal (chiar daca sunt conforme si au marcaj CE) presupune utilizarea spectrului de frecvente, acestea pot fi puse in functiune numai cu acordul operatorilor de telefonie mobila care detin licenta de utilizare a spectrului de frecvente radio. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu