Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 22 septembrie 2019

ANCOM a aprobat conditiile de acces la canalizatia subterana pentru instalarea retelelor publice de comunicatii electronice in municipiul Sibiu

ANCOM a comunicat Primariei Municipiului Sibiu decizia prin care au fost aprobate conditiile tehnice si economice pentru accesul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice la infrastructura fizica realizata de catre Primaria Municipiului Sibiu (PMS). Decizia ANCOM nr. 862/2019 vizeaza tarifele, regulamentul de acces, precum si modelul contractului si al cererii de acces la canalizatia subterana a municipiului Sibiu.
Conditiile tehnice si economice de acces la infrastructura PMS

Primaria Municipiului Sibiu construieste canalizatia subterana destinata instalarii de retele publice de comunicatii electronice atat din fonduri proprii, cat si din fonduri europene, conditiile tehnice si economice prin care se realizeaza accesul la aceasta infrastructura fiind supuse aprobarii ANCOM.
Astfel, potrivit Regulamentului de acces, infrastructura fizica subterana realizata va ramane in proprietatea municipalitatii, iar accesul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice se va realiza in conditiile stabilite de catre autoritatea locala si aprobate de ANCOM. Primaria Municipiului Sibiu va acorda tuturor furnizorilor aceleasi conditii de acces si utilizare a infrastructurii subterane. Accesul se va acorda la solicitarea furnizorilor, in urma unei analize si a planificarii modului de ocupare a spatiului disponibil, urmarindu-se utilizarea optima si judicioasa a spatiului din canalizatie.
In masura in care sunt indeplinite conditiile pentru acordarea accesului in infrastructura subterana de comunicatii electronice, Primaria Municipiului Sibiu incheie cu furnizorii contracte de acces prin care se stabilesc conditiile de exercitare a acestui drept, urmand ca acestia sa isi instaleze retelele publice de comunicatii electronice sub supravegherea reprezentantilor autoritatii publice locale.
Tarife
Tarifele propuse de Primaria Municipiului Sibiu si aprobate de ANCOM sunt:
  • 1,41 lei/an/ml pentru serviciul de inchiriere a spatiului in canalizatia de transport pentru instalarea unui cablu de fibra optica sau de cupru;
  • 2,03 lei/an/ml pentru serviciul de inchiriere a spatiului in canalizatia de distributie pentru instalarea unui cablu de fibra optica sau de cupru.
Tarifele se aplica in functie de lungimea reala a cablurilor si/sau tubetelor care fac obiectul accesului, nu includ TVA si vor fi indexate anual cu rata inflatiei.
Obligatiile Primariei Municipiului Sibiu
Primaria Municipiului Sibiu are obligatia sa publice, pe pagina de internet proprie, toate informatiile esentiale despre infrastructura fizica subterana de comunicatii electronice (amplasarea, disponibilitatea spatiului in canalizatie) si sa actualizeze aceste informatii ori de cate ori este nevoie.
In cazul respingerii cererii de acces, Primaria Municipiului Sibiu are obligatia de a comunica solicitantului motivele obiective care au determinat luarea acestei decizii, intr-un termen de 15 zile.
O alta obligatie a autoritatii locale se refera la asigurarea continuitatii furnizarii serviciilor de acces la infrastructura fizica, intreruperea furnizarii serviciilor fiind acceptata doar in situatii temeinic justificate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu