Amenajarea unui restaurant cu trei stele
Michelin
O provocare pentru studenții la arhitectură
Studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a
Universității Politehnica Timișoara, aflați în anul I master la specializarea
„Tendinte, materiale si tehnologii noi în arhitectura de interior”, la
disciplina Proiectare (semestrul II), s-au aflat în fața unei provocări:
amenajarea unui restaurant cu trei stele Michelin.
Scenariul ipotetic considerat propune amenajarea unui
restaurant de lux ce urmează
să fie amenajat într-o clădire istorică din orașul
Avignon. Restaurantul va fi co-finanțat de către două noi stele ale
gastronomiei franceze, proaspeți recipienți ai celei de a treia stele Michelin,
și Casa de Modă Christian Lacroix.
Strategia de marketing are în vedere realizarea unui
restaurant de nișă, cu standardele de calitate caracteristice restaurantelor cu
trei stele Michelin și care s-ar adresa unui segment select/internațional de
clientelă, format în principal din profesioniști și oameni de teatru, cu vârste
cuprinse între 40 și 65 de ani, clientelă care apreciază cultura
franceză/Provence, teatrul de avangardă și bucătăria fină/haute cuisine.
Conceptul proiectului de amenajare interioară/interior
design/va împleti trei teme:
• Spiritul
regiunii Provence și al orasului Avignon,
• Elemente
ale esteticii lui Christian Lacroix,
• Referiri
la arta teatrală,
• Se are în
vedere realizarea unui interior elegant, rafinat si personalizat, cu note
contemporane,
• Numele
restaurantului va fi „Lou Cantagril” (Greierele care cântă, în provensală).
Proiectele realizate de studenți, coordonați de arh.dr.ing.
Mihai Muțiu și dr.arh. Cristina Povian, vor fi reunite în cadrul unei expoziții
al cărei vernisaj va avea loc joi, 4 iulie 2019, începând cu ora 12:00, la
Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.
Departament Comunicare si Imagine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu