Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 8 februarie 2022

Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește cursurile primului micro-MBA dedicat profesioniștilor în HR - “Talent Academy” 2022

 

Un micro-MBA pentru profesioniștii din HR livrat în România prin Connect CEE, University of Suffolk și Școala Pentru Oameni Responsabili (SPOR) și găzduit în spațiile Universității Politehnica Timișoara va debuta în martie 2022 cu a doua generație de cursanți din România și cu o extindere geografică importantă.

În Timișoara, cursurile vor avea loc

în atelierul Google din cadrul Facultății de Management în Producție și Transporturi, într-o serie de șase module, câte unul pe lună, cu durata de o zi fiecare. La final, cursanții vor primi un Certificat Internațional emis de University of Suffolk.

Programul ”Talent Academy” este un concept educațional de nivel post-universitar și de o complexitate egală cu a unui MBA, construit în special pentru profesioniștii în resurse umane și managerii de talente din organizații. Talent Academy este un program acreditat la nivel internațional, care oferă participanților săi standarde globale de calitate. După finalizarea acestui program acreditat internațional, participanții vor primi un certificat de absolvire emis de Universitatea din Suffolk, Regatul Unit al Marii Britanii.

Acest program educațional este creat și livrat de profesorul britanic Andrew Taylor, un profesionist cu o carieră de peste 25 de ani în mediul universitar și consultanță de business în Europa, America de Nord și Asia. A lucrat ca head-hunter, consultant de management, director de HR pentru companii precum Coca-Cola, Holcim, AIG, PwC, GSK, Deloitte, Orange, Volksbank, ING sau Vodafone. Autor al mai multor cărți și articole de cercetare academică, Andrew Taylor a obținut doctoratul la Universitatea Cardiff și este directorul Transylvania Executive Education, organizația care livrează programele britanice Executive MBA la Cluj, în parteneriat cu Buckingham University, University of Suffolk și Hull University Business School.

Programul Talent Academy Advanced include șase module de studiu. Cele șase module se livrează în sesiuni față în față, cu durata de o zi, organizate la circa o lună distanță unul de celălalt, respectând și lunile de vacanță de vară (nu sunt programate cursuri în iulie-august). Programul efectiv al cursurilor este stabilit de comun acord de către liderul programului, Andrew Taylor și componenții fiecărei grupe de studiu. Versiunea Advanced este dedicată cursanților cu un grad de senioritate ridicat, nu neapărat cu rol de manager și include modulele: Strategic HR Management; Performance Management; Employer Branding; Motivation & Personality; Management & Leadership; High-Performance Management.

Înscrierile pentru noua generație de cursanți încep acum, cu avantajul conservării costului de early-booking, identic cu cel practicat în 2021. Preînscrierile se pot face completând formularele de pre-înregistrare de pe site-ul Școlii SPOR: https://scoalaspor.ro/programe/talent-academy-advanced/. Costul early-booking integral al programului, care include toate cele șase module, este de 1800 euro + TVA, urmând a fi achitat de către cursanți la începerea programului. martie 2022. Mai multe detalii pot fi obținute prin e-mail, la info@scoalaspor.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu