Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 20 octombrie 2019

STS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale


"Pregătirile pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie sunt în plină desfăşurare, iar specialiştii STS, alături de celelalte instituţii implicate în organizarea şi buna desfăşurare a scrutinului din noiembrie, întreprind toate demersurile pentru a furniza servicii tehnice şi operaţionale, necesare asigurării unui proces electoral transparent şi corect. Respectăm cu rigurozitate

calendarul de activităţi, astfel încât, în acest moment, am prezentat aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale şi suntem la etapa de evaluare şi instruire a persoanelor care vor asigura operarea SIMPV în secţiile de votare din ţară", a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.

În data de 10 octombrie 2019 au fost prezentate principiile generale şi fluxurile informaţionale şi operaţionale, precum şi posibilele funcţionalităţi ale aplicaţiilor informatice realizate de STS în conformitate cu solicitările AEP şi INS formulate până în acel moment, în vederea pronunţării unei decizii BEC care să specifice cerinţele operaţionale necesare implementării.

Pe data de 18 octombrie 2019, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a prezentat Biroului Electoral Central (BEC) aplicaţia informatică pentru verificarea dreptului de vot, în cadrul SIMPV, conform cerinţelor operaţionale stabilite prin Hotărârea AEP nr. 36/2019, aplicaţia informatică pentru centralizarea rezultatelor votării, în cadrul SICPV, conform cerinţelor operaţionale stabilite prin Decizia BEC nr.54D/2019 şi posibilităţile de publicare a prezenţei la vot şi centralizarea rezultatelor alegerilor pe site-ul BEC, în vederea stabilirii unui format aprobat de BEC.

Încă din prima zi a lunii octombrie, specialiştii noştri acordă sprijin reprezentanţilor din străinătate ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în vederea identificării soluţiilor optime pentru asigurarea serviciilor de comunicaţii necesare funcţionării SIMPV, în locaţiile în care se vor înfiinţa secţii de votare.

Din data de 7 octombrie 2019, STS, cu sprijinul MAE, a trimis către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României câte două tablete pentru fiecare secţie de votare, propusă a se înfiinţa, în vederea instrurii preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din străinătate. De asemenea, astăzi, 18 octombrie a.c., a început procesul de trimitere a necesarului suplimentar de tablete, materiale conexe şi plicuri sigilate cu date de autentificare.

În vederea participării la sesiunile de instruire-examinare organizate de către STS, împreună cu MAE, pentru desemnarea membrilor operatori de calculator, au fost transmise personalului secţiilor de votare din străinătate instrucţiuni în vederea înscrierii acestora pe o platformă de pregătire online.
Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu