Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 9 octombrie 2019

ICSTCC 2019, o manifestare de anvergură internațională


În perioada 9-11 octombrie 2019, la Sinaia va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a conferinței internaționale ICSTCC 2019 (International Conference on System Theory, Control and Computing), http://icstcc2019.cs.upt.ro/, un eveniment de anvergură organizat în comun de Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de de Automatică și Informatică Aplicată și Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova, Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Cea de-a 23-a Conferință internațională de teoria sistemelor, reglare automată și calculatoare (ICSTCC 2019) are ca scop reunirea sub un forum unic a oamenilor de știință din mediul academic și din industrie pentru a discuta despre stadiul actual și noile tendințe în teoria sistemelor, reglării automate și ingineriei calculatoarelor și să prezinte rezultatele cercetărilor recente și perspectivele de dezvoltare în aceste domenii cu o evoluție atât de rapidă.
În cadrul conferinței vor fi prezentate 147 lucrări științifice, iar peste 150 de specialiști din 27 de țări din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa vor participa la cele 24 de sesiuni ale conferinței. Sunt incluse patru sesiuni plenare susținute de profesori de prestigiu din Anglia, Cipru, Italia și Polonia, precum și două mese rotunde adiacente conferinței.
Conferința ICSTCC 2019 este inclusă în programul manifestărilor științifice ale prestigiosului Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) din SUA și se desfășoară sub egida unui grup important de societăți și asociații: IEEE Control Systems Society (care asigură cosponsorizarea tehnică), Secția de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române, Filiala Timișoara a Academiei Române, Secția de Electronică-Automatică a Academiei de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara a Academiei de Științe Tehnice din România, Societatea Română de Automatică și Informatică Tehnică.
Începând cu ediția din 2013, lucrările conferințelor ICSTCC sunt indexate în Clarivate Analytics Web of Science, cu una din denumirile anterioare ISI Web of Knowledge. Lucrările ultimelor opt ediții ale ICSTCC sunt indexate în Scopus.
Partenerii industriali ai ICSTCC 2019 sunt cei care sunt de fiecare dată alături de Facultatea de Automatică și Calculatoare: Continental, Hella, Accenture, Atoss, Intel, Nokia, Honeywell, Lives International, Krohne, Haufe, Saguaro, Lasting.

Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu